Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Vasile continuă la CSM Bucureşti, dar are ca obiectiv calificarea în Final4-ul Ligii Campionilor

news.ro
handbal minge

Gruparea de handbal feminin CSM Bucureşti anunţă, marţi, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, că va continua colaborarea cu antrenorul Adrian Vasile, dar îi stabileşte acestuia ca obiectiv calificarea la turneul Final4 al actualei ediţii de Champions League, potrivit Agerpres.

"Consiliul de administraţie al clubului bucureştean a decis să continue colaborarea cu antrenorul Adrian Vasile, stabilind totodată de comun acord un obiectiv clar: calificarea în primele patru echipe în actuala ediţie EHF Champions League. Chiar dacă în competiţiile interne campioana CSM Bucureşti este neînvinsă de mai bine de doi ani, în contextul în care bugetul clubului a rămas constant în ultimele sezoane, iar adversarele din întrecerile naţionale s-au întărit de la an la an, parcursul echipei în acest sezon de Liga Campionilor nu s-a ridicat până acum la nivelul aşteptărilor. Parcursul din acest sezon european poziţionează echipa pe locul patru în grupa sa din cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, după prima parte a fazei grupelor. De subliniat că bugetul CSM Bucureşti nu este nici pe departe cel mai mare din întrecerea europeană, probabil că nu este inclus nici măcar printre primele şase la nivel european, dar cu toate acestea echipa a fost o prezenţă permanentă în ultimii ani între primele opt formaţii ale bătrânului continent. Incontestabil o mândrie, mai ales că nicio altă echipă românească, indiferent de disciplină sportivă aleasă, nu a reuşit ceva similar, iar palmaresul intern şi internaţional al CSM Bucureşti, după doar 16 ani de la înfiinţare este unul extrem de valoros şi foarte greu de replicat, pentru o perioadă atât de scurtă de timp", se menţionează în comunicatul citat.

Iulian Pîslaru, directorul general al CSM Bucureşti, a declarat că ratarea calificării în Final4-ul Ligii Campionilor va duce automat la încetarea colaborării cu Adrian Vasile.

"Bineînţeles că poziţia actuală în clasamentul grupei nu este cea aşteptată la debutul sezonului, dar am încercat să scoatem din analiza noastră factorul emoţional. În acest moment echipa este 'în obiectiv', cum se spune, şi are în continuare şanse de calificare în fazele superioare ale competiţiei. Consiliul de administraţie al CSM Bucureşti a decis să îi acorde întreg sprijinul antrenorului Adrian Vasile, însă cu un obiectiv simplu şi clar, pe care cu toţii îl dorim realizat: calificarea în Final Four-ul de la Budapesta. Ratarea acestui obiectiv va însemna automat întreruperea colaborării, la finalul acestui sezon competiţional. Până atunci Adrian Vasile este antrenorul CSM Bucureşti şi avem încredere că toate obiectivele stagionale vor fi îndeplinite. Facem un apel şi la suporterii noştri care în momentele grele ale echipei, mai ales în Champions League, ar trebui să fie alături de fete şi să susţină echipa în toate momentele jocului", a spus Pîslaru în urma întâlnirii cu membrii Consiliului de Administraţie.

Adrian Vasile face parte din staff-ul CSM Bucureşti încă din anul 2014, dar antrenor principal a fost numit în octombrie 2019. Din cei patru ani petrecuţi la clubul bucureştean ca principal, primul sezon a fost întrerupt atât în Liga Campionilor, unde echipa era calificată în sferturile de finală, cât şi în Liga Florilor, unde CSM era în vârful clasamentului, la egalitate de puncte cu rivala SCM Rm. Vâlcea, dar cu un joc mai puţin disputat. În următorii trei ani a câştigat cu echipa de două ori Liga Florilor, Cupa şi Supercupa României. În EHF Champions League, echipa a ajuns mereu în faza sferturilor de finală. În actualul sezon, după 8 meciuri jucate, CSM Bucureşti ocupă poziţia a patra în clasamentul grupei, cu patru victorii, un egal şi trei înfrângeri.

Conducerea CSM Bucureşti a anunţat în această toamnă prelungirea contractelor Cristinei Neagu şi Crinei Pintea, precum şi transferurile extremei stânga daneze Emma Friis (Ikast) şi portarului Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), valabile din vara viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.