Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea Generală a Confederaţiei Braziliene de Fotbal l-a suspendat pe președintele Rogerio Caboclo, acuzat de hărţuirea sexuală

ge.globo.com
Rogerio Caboclo

Adunarea Generală a Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF) a ratificat, joi, suspendarea definitivă din funcţie a preşedintelui său Rogerio Caboclo, acuzat de hărţuirea sexuală şi morală a unor angajate, transmite EFE, citat de Agerpres.

Decizia a fost luată în unanimitate şi confirmă sancţiunile anterioare impuse lui Caboclo de Comisia de Etică a Fotbalului Brazilian, care fusese suspendat provizoriu din funcţie, precizează CBF într-un comunicat.

Sancţiunile îi interzic lui Rogerio Caboclo orice activitate legată de fotbal pe o perioadă de 41 de luni, depăşind timpul care îi mai rămăsese din mandat, care era valabil din 2018 până în aprilie 2023.

Caboclo a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CBF în iunie 2021, printr-o decizie a Comisiei de Etică, după ce a fost acuzat de unele angajate de hărţuire sexuală şi morală, acuzaţii pe care le-a negat mereu.

Potrivit mărturiei unei angajate, al cărui nume nu a fost divulgat, Caboclo a încercat să abuzeze sexual şi a făcut presiuni morale asupra ei din aprilie 2020, în timpul unor călătorii şi reuniuni, inclusiv de faţă cu alte persoane, a relatat portalul ''ge'', parte a grupului media Globo.

CBF, până la organizarea de noi alegeri, va fi condusă în continuare de preşedintele interimar Ednaldo Rodrigues Gomes, fost conducător al Federaţiei de fotbal a statului Bahia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.