Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea națională a aprobat, este așteptată validarea - Prima țară asiatică ce legalizează canabisul în scop terapeutic

canabis

Thailanda devine prima țară asiatică ce legalizează canabisul în scop terapeutic, lansându-se pe o piață dominată în prezent de țări precum Canada, Australia și Israel, potrivit Le Figaro, conform Mediafax.

Adunarea națională a aprobat, marți, proiectul de legalizare a utilizării canabisului în scop terapeutic. Legea trebuie, însă, să fie validată şi de regele Vajiralongkorn pentru a intra în vigoare.

Consiliul naţional al fermierilor din Thailanda a salutat decizia, care le-ar permite ţăranilor, într-un stat care se bazează mult pe agricultură, dominată de cultivarea orezului şi a arborilor de cauciuc, să-şi diversifice activităţile.

"Estimez beneficii de aproximativ 2,7 miliarde de euro graţie cultivării canabisului, vânzării acestuia şi uleiului de canabis", a declarat Prapat Panyachartrak, preşedinte al Consiliului naţional al fermierilor.

Site-ul de propagandă rusă o prezintă pe Viorica Dăncilă ca fiind 'omul politic român al anului 2018'

Legea precizează că marijuana va fi cultivată strict pentru utilizare medicală.

Marijuana a fost considerată mult timp o plantă tradiţională în Thailanda, până în anii 1970, când a fost inclusă în categoria narcoticelor. Canabisul se găseşte ca ingredient în mai multe reţete din medicina tradiţională şi este administrat, de obicei, bolnavilor în stare terminală.

"Folosesc canabisul de 50 de ani", declară Buntoon Niyamabhra, fondator al Reţelei utilizatorilor de canabis din Thailanda, care există din 2013.

În octombrie, Canada a devenit a doua ţară din lume care a legalizat posesia şi consumul de canabis în scop recreativ, după Uruguay, în 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.