Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este îngrijorată de criza politică din Republica Moldova

APCE

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru Republica Moldova, Egidijus Vareikis şi Maryvonne Blondin, şi-au exprimat miercuri profunda îngrijorare cu privire la situaţia din Republica Moldova, unde de la sfârşitul săptămânii trecute s-a instalat o dualitate de putere, informează AGERPRES.

Într-un mesaj postat pe site-ul forului paneuropean, se subliniază că Republica Moldova se află într-o stare de confuzie juridică şi politică, ca urmare a interpretării de către Curtea Constituţională a termenului limită pentru crearea unui nou guvern şi dizolvarea parlamentului (rezultat în urma alegerilor din 24 februarie). Aceasta 'în timp ce s-a ajuns la un acord politic şi s-a format o coaliţie de guvernare şi un guvern complet operaţional', după cum au precizat cei doi coraportori.

Citește și: Viorica Dăncilă îi dă replica lui Klaus Iohannis! Răspuns-fulger

În mesajul lor, ei subliniază că aşteaptă opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la aspectele juridice ale acestor decizii, îndemnând forţele politice să manifeste reţinere şi să respecte principiile democratice şi voinţa poporului. 'Liderii politici au responsabilitatea de a se asigura că instituţiile statului acţionează în interesul poporului Republicii Moldova şi nu împiedică buna funcţionare a instituţiilor democratice', se mai arată în mesajul coraportorilor APCE, care anunţă că vor urmări îndeaproape situaţia şi vor acţiona în consecinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.