Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunările în spații închise și în aer liber, limitate în Austria din cauza COVID-19

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Austria va limita participarea la adunări la cel mult şase persoane în spaţiile închise şi la 12 persoane în locuri deschise, pentru a opri propagarea accelerată a coronavirusului, a anunţat luni cancelarul Sebastian Kurz, transmite Reuters, citată de AGERPRES.

Dacă în martie guvernul condus de conservatori a introdus rapid carantina naţională, acum, deşi numărul zilnic de noi infectări l-a depăşit pe cel din primul val, vrea să evite această măsură, de teama daunelor economice şi a iritării votanţilor.

'Suntem pe deplin conştienţi că aceste măsuri sunt nepopulare. Ele sunt impopulare, dar, din nefericire, sunt necesare', a spus Kurz într-o conferinţă de presă, precizând că numărul de infectări se dublează la fiecare trei săptămâni.

Citește și: Capitala în scenariul roșu - Ministrul Educației anunță câte tablete s-au oferit elevilor

Magazinele, restaurantele, barurile şi teatrele rămân deschise.

Din nouă landuri, cele trei care depind cel mai mult de turismul de iarnă (Salzburg, Tirol şi Vorarlberg) au redus deja programul de funcţionare a barurilor, care se vor închide la ora 22:00, în loc de 02:00, spre a încetini răspândirea coronavirusului înaintea sezonului de schi.

Noile reguli vor intra în vigoare vineri şi vor fi diferite pentru evenimentele profesionale, care vor fi limitate la 1.000 de participanţi în aer liber şi la 1.000 în interior.

Excepţie vor face reuniunile private ocazionate de înmormântări, însă Kurz a admis că poliţia nu va controla în general nici locuinţele private.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.