Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP a DECIS: câte secții vor fi deschise în diaspora

vot

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat deschiderea primelor ă 444 de secții de votare în diaspora, pentru alegerile prezidențiale din acest an. Conform solicitării Ministerului de Externe, în perioada următoare vor fi propuse spre deschidere și alte secții, ceea ce va duce numărul acestora la peste 800. La alegerile europarlamentare a fost scandal din cauza numărului de secții fiind deschide doar 441, însă acum va fi dublat numărul.

Citește și: Răsturnare de situație în Parlament: Tăriceanu dă o lovitură cu impact major la prezidențiale

”Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin Hotărârea nr. 35/2019, propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile a 444 de secții de votare din străinătate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 3 octombrie 2019.

Documentul a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro la secțiunea LEGISLAȚIE ELECTORALĂ și poate fi consultat accesând următorul link:

http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2019/10/Hotararea-AEP-35-2019.pdf

Potrivit acestei hotărâri, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condițiilor logistice minimale pentru desfășurarea votării în secțiile de votare prevăzute în anexă, precum și pentru aducerea la cunoștința alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, hotărârea menționată stabilește că Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.

Anexa cuprinde lista celor 444 de secții de votare aprobate prin Hotărârea AEP nr. 35/2019.”, arată AEP.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.