Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP: Românii din străinătate preferă votul prin corespondență la prezidențiale

vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că de la momentul începerii înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro, şi anume 28 iulie 2019, ora 12,00, şi până în prezent s-au înscris 1.420 de alegători români, potrivit Agerpres.

"Dintre cele două variante disponibile, vot prin corespondenţă sau la o secţie de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reşedinţă, până la acest moment cea mai accesată opţiune este cea pentru votul prin corespondenţă", precizează AEP într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

AEP face un apel către toţi cetăţenii români cu drept de vot din afara ţării să se înregistreze pe www.votstrainatate.ro pentru a-şi exercita dreptul la vot la alegerile pentru preşedintele României în cele mai bune condiţii şi reaminteşte că formularele de înregistrare vor fi active până în data de 11 septembrie 2019.

"AEP se află în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pe tema activităţii de informare a alegătorilor din afara ţării cu privire la opţiunile de vot pe care le au la dispoziţie pentru acest scrutin şi pentru buna organizare a procesului electoral. În acest sens, va fi demarată o amplă campanie de comunicare care vizează informarea corectă şi eficientă a cetăţenilor români cu drept de vot din străinătate", mai informează AEP.

Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

Citește și: Informații bombă din raportul MAI: filmul complet al celor 5 discuții telefonice dintre Alexandra Măceșanu și autorități

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.