Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeronava Boeing 737-8 MAX a Blue Air va face prima cursă cu pasageri pe ruta Otopeni-Lisabona

Boeing 737 MAX

Compania Blue Air a anunțat că noua aeronavă Boeing 737-8 MAX va face vineri prima cursă cu pasageri pe ruta București Otopeni-Lisabona.

Potrivit unui comunicat al companiei, Blue Air marchează o dublă premieră, noua sa aeronavă fiind primul avion Boeing 737-8 MAX care va opera zboruri comerciale în România și primul care se alătura flotei unui transportator aerian român, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Prețul petrolului a crescut în urma acordului OPEC+ de a relaxa treptat restricţiile de producţie

„Noua aeronavă Boeing 737-8 MAX, înmatriculată YR-MXA, a intrat în serviciul operațional astăzi, 2 aprilie 2021, operând prima cursă cu pasageri pe ruta București Otopeni – Lisabona. Aeronava va opera zboruri către cele mai atractive destinații ale Blue Air –Londra Heathrow, Amsterdam, Barcelona, Lisabona și Paris Charles de Gaulle”, se arată în comunicat.

Cu noua aeronavă, Blue Air a operat joi un zbor inaugural survol deasupra României.

„Familia 737 MAX este concepută pentru a oferi cea mai mare flexibilitate, fiabilitate și eficiență din clasa sa. Modelul 737 MAX este cel mai nou model al producătorului Boeing, oferind tehnologie de ultimă generație, sustenabilitate și un grad de confort excepțional (scaune confortabile, încărcător USB, priză, cuier, tetiere reglabile). 737 MAX înregistrează o reducere cu 16% a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil și un nivel de zgomot cu 40% mai mic comparativ cu predecesorul său 737NG”, arată Blue Air.

Aeronava va zbura vineri spre Lisabona la ora 20.30, iar sâmbătă spre Malaga si Frankfurt, în continuare urmând să deservească cu prioritate aceste destinații, precum și Londra Heathrow și Amsterdam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.