Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul din Kabul nu mai e sigur, deși are mii de militari americani: Elveţia și Germania și-au amânat zborurile de evacuare

business insider
kabul aeroport

Elveţia a amânat un zbor charter spre Uzbekistan destinat să ajute în eforturile de evacuare din Afganistanul vecin, a anunţat sâmbătă ministerul de externe federal, citând înrăutăţirea securităţii ce împiedică accesul pe teren la aeroportul din Kabul, relatează Reuters.

"Situaţia de securitate din jurul aeroportului Kabul s-a înrăutăţit semnificativ în ultimele ore. Un număr mare de oameni în faţa aeroportului şi uneori confruntări violente împiedică accesul la aeroportul din Kabul", a declarat Departamentul Federal de Afaceri Externe (FDFA) într-un comunicat.

Citește și: Talibanii au altă versiune: Spun că nu răpesc străinii, ci îi interoghează

Mii de străini şi afgani care au lucrat pentru ambasade şi grupuri internaţionale de asistenţă au fost evacuaţi de pe aeroportul din Kabul după ce insurgenţii talibani au intrat în capitală acum o săptămână. Preşedintele SUA Joe Biden a declarat vineri că aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate de aeronavele militare americane din 14 august.

Elveţia a anunţat vineri că a organizat un zbor charter spre Uzbekistan în sprijinul evacuării persoanelor din Afganistan.

Citește și: S-a dat ALERTA la Kabul: Ambasada SUA din Afganistan a emis o alertă de securitate referitoare la aeroport

"Numai un număr mic de oameni pot fi aduşi pe calea aerului de la Kabul la Taşkent. Deoarece nu este nevoie de evacuări din Taşkent în acest moment, FDFA a amânat zborul charter spre capitala Uzbekistanului programat pentru astăzi", a declarat FDFA în comunicatul său sâmbătă.

Germania a anulat de asemenea zborurile de evacuare programate pentru sâmbăta şi alte ţări au dificultăţi crescânde în a scoate cetăţenii lor şi angajaţii locali din Afganistan, a spus ministerul, informează Agerpres.

Citește și: Afganistanul intră într-o nouă eră: Cofondatorul talibanilor începe negocierile pentru formarea guvernului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.