Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroporturi Bucureşti şi-a crescut veniturile în acest an cu 8%, la circa 1 miliard de lei, iar profitul a sporit cu 45%

aeroportul otopeni

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroporturile Henri Coandă şi Aurel Vlaicu din Capitală, a realizat în acest an venituri totale de 1,08 miliarde lei, în urcare cu 8,3% faţă de anul trecut, pe fondul creşterii traficului aerian de pasageri şi eficientizării activităţii aeroportuare, în timp ce profitul brut a avansat cu 45%, la 389,7 milioane lei, a anunţat compania duminică.

Începând cu al doilea trimestru al anului, compania a pus accent pe fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri şi plecări, optimizarea controlului de securitate al pasagerilor şi bagajelor de mână, dar şi pe extinderea la două benzi a fluxului auto de ieşire din aeroport.

Totodată, a efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii la structura rutieră a pistei de decolare/aterizare nr. 1 şi la căile de rulare a aeronavelor de pe aeroportul Aeroportului Henri Coandă Bucureşti, care au acoperit o suprafaţă de peste 67.000 de metri pătraţi.

“Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti înregistrează o creştere solidă şi sustenabilă, prioritatea managementului CNAB fiind asigurarea condiţiilor optime pentru această dezvoltare, cu preocupare majoră pentru menţinerea celor mai stricte standarde de siguranţă şi securitate a pasagerilor şi operaţiunilor aeriene pe aeroporturile din Capitală”, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Mîndrescu.

Compania este autorizată să opereze cele două aeroporturi în conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene. Certificarea acordată în decembrie administratorului autorizează Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti să opereze în siguranţă, fără restricţii, inclusiv aeronave de tip long - courrier, care pot realiza zboruri transatlantice.

CNAB, care activează din februarie 2010, a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.