Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aerostar Bacău devine partener cu Lockheed Martin, cea mai reputată companie de construcție de armament din lume

news.lockheedmartin.com
S-70 Black Hawk

Printre puținele vești bune în zona de investiții, noi afaceri ale companiilor occidentale și dezvoltarea infrastructurii, una este pur și simplu remarcabilă pentru România. O companie de stat privatizată în anii ’90, Aerostar Bacău, a devenit partenerul uneia din cele mai reputate companii de construcție de armament din lume, informează radu-tudor.ro.

Compania aerospațială americană Lockheed Martin și fabrica românească Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de servicii de intreținere, reparatii și revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa.

Centrul de mentenanță va contribui la crearea și susținerea locurilor de muncă înalt calificate în România, asigurând în același timp o disponibilitate crescută și costuri operaționale mai reduse pentru cele 6 elicoptere S-70 Black Hawk achiziționate prin programul de fonduri europene al Departametului pentru Situații de Urgență condus de secretarul de stat Raed Arafat.

România e primul stat european care achiziționează și folosește elicoptere Black Hawk pentru situațiile de urgență.

Grație acestui eveniment, americanii au declarat că România validează pentru prima oară în lume un Red Hawk, după culoarea roșie în care este vopsit tradiționalul Black Hawk.

Altă noutate absolută este aceea că, pentru prima oară de la înființarea companiei americane Lockheed Martin, un centru de mentenanță este acceptat și validat în afara teritoriului SUA.

Potrivit www.bacau.net, angajații Aerostar au participat la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au parcurs un program de familiarizare cu aeronava și au absolvit toate cursurile necesare de pregătire.

„Livrate luna trecută, Black Hawk-urile noastre construite în Polonia oferă o capacitate importantă în sprijinul serviciilor de urgență din România. Acest nou centru de service MRO demonstrează angajamentul nostru de a face echipă cu industria românească și va asigura asistență tehnică pentru flota de elicoptere Black Hawk a Ministerului de Interne, realizată pentru România, de către ingineri și tehnicieni români, în România”, a declarat Ray Piselli, vicepreședinte pentru afaceri internaționale al Lockheed Martin.

Managerul Aerostar Bacău, Grigore Filip, a transmis un mesaj și pentru conducătorii Guvernului și ai Ministerului Apărării Naționale : „Având Lockheed Martin ca partener, Aerostar se află într-o poziție puternică pentru a obține mai multe lucrări de mentenanță dacă România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare și de asemenea pentru a câștiga contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre”.

Dacă Armata Română va alege același tip de elicopter performant și pentru Forțele pentru Operații Speciale (FOS), compania românească va deveni un hub industrial puternic, aducând locuri de muncă pentru români, taxe și impozite la bugetul de stat și licențe de top din Occident.

Elicopterul S-70 Black Hawk, construit de americani în Polonia, este unul din cele mai fiabile și performante din lume, executând misiuni civile și militare din cele mai dificile.

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec a postat următorul mesaj :

Doamna ambasador Kathleen Kavalec s-a alăturat lui Raymond Piselli, vicepreședinte pentru afaceri internaționale la Lockheed Martin, în Bacău, pe 18 ianuarie, pentru inaugurarea noului centru de mentenanță S-70 BlackHawk, un parteneriat între Aerostar S.A. și Lockheed Martin, care va contribui la întărirea capacităților de răspuns în situații de urgență ale Ministerul Afacerilor Interne, Romania. Elicopterele BlackHawk vor sprijini operațiunile maritime și terestre, asistența medicală, transferurile, căutarea, salvarea și evacuarea de persoane. Centrul de mentenanță este primul certificat în Europa pentru servicii de întreținere, reparație și revizie pentru elicopterele BlackHawk de la Lockheed Martin, unele dintre acestea fiind acum vopsite în roșu, în culorile serviciilor de intervenție din România.

În discursul său, doamna ambasador Kavalec a subliniat: „Deschiderea centrului de astăzi este încă un exemplu al marelui parteneriat dintre Statele Unite și România. De asemenea, reflectă angajamentul nostru comun de a asigura cele mai înalte standarde de răspuns în caz de urgență pentru cetățenii noștri.”

Doamna ambasador a remarcat calitatea forței de muncă a #Aerostar, care reprezintă coloana vertebrală a centrului de întreținere. În plus, a subliniat că cele 900 de companii americane prezente în România au contribuit la crearea a peste 110.000 de locuri de muncă pentru români.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.