Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacere de un milion de euro: Rareș Hopincă a organizat un târg la sfaturile partidului

captura Facebook
Rares Hopinca

Rareș Hopincă, city manager al sectorului 5, a organizat un târg de Crăciun care a costat aproape un milion de euro: 628.000 de euro au fost plătiți de Centrul Cultural Ștefan Iordache din subordinea Primăriei Sector 5 și 280.000 de euro au venit de la Opera Română.

Banii au ajuns la firme care au în mod frecvent contracte cu administrațiile PSD, iar una dintre acestea are legătură cu o persoană care „s-a obișnuit să folosească numele lui Marcel Ciolacu pentru a primi contracte de publicitate”, informează Libertatea.

Înainte de campania de imagine, a avut loc „un eveniment cultural”, în decembrie 2022. În acea perioadă, „Rareș Hopincă încerca să câștige încredere partidului său. Ca să devină candidatul PSD la Primăria Sectorului 5”, a explicat o sursă din PS 5, sub condiția anonimatului.

Rareș Hopincă spune că nu s-a ocupat el de organizare, ci Centrul Cultural Ștefan Iordache. „Nu m-am ocupat de organizarea evenimentului de care vorbiți sau a altor evenimente, neavând nicio atribuție în acest domeniu”, a declarat el pentru ziar.

Classical Christmas Market s-a ținut între 10 și 26 decembrie 2022, în fața Operei Naționale din București.

Pe site-ul oficial și pe afiș au apărut cei doi organizatori: Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, și Opera Națională București. Centrul Cultural Ștefan Iordache este, încă din timpul administrației Daniel Florea (tot PSD), cunoscut pentru organizarea de târguri și concerte. În 2018, i-a dat lui Dan Bittman 11.000 de euro ca prezentator și 11.000 de euro pentru trupa Holograf la un concert electoral. Parteneriatul de la târgul de la Operă a fost intermediat, conform surselor politice ale ziarului, de ministrul culturii, Lucian Romașcanu. Romașcanu e senator de Buzău, județ de unde provin șeful PSD, Marcel Ciolacu, și directorul Operei Naționale București, Daniel Jinga.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.