Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afaceri și la proteste: Poliția a întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr care ar fi vrut să vândă petarde la manifestațiile anti-Covid

monitorulcj.ro
petarde

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele unui tânăr de 20 de ani din Galaţi în locuinţa căruia au găsit mai multe petarde interzise, în urma cercetărilor descoperindu-se că obiectele erau destinate aprovizionării protestatarilor de la manifestaţiile împotriva măsurilor impuse de către Guvern în contexul pandemiei, informează News.ro.

Conform IPJ Galaţi, vineri, ca urmare a informaţiilor deţinute la nivelul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, poliţiştii din cadrul acestui serviciu au făcut o percheziţie domiciliară, la locuinţa unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Galaţi.

Cu această ocazie, a fost găsită cantitatea de 20 de bucăţi petarde, categoria F3, deţinute ilegal.

Din cercetări, a reieşit că persoana în cauză ar fi intenţionat să comercializeze petardele, participanţilor la protestele organizate, în ultima perioadă, pe raza municipiului Galaţi, faţă de interdicţiile impuse în contextul pandemiei de Sars-Cov-2.

"Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de "operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept", precizează IPJ Galaţi.

Pe de altă parte, vineri, Jandarmeria a anunţat că, în urma cercetătorilor specifice, au mai fost aplicate încă 79 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la protestele neautorizate ce au avut loc în municipiul Galaţi în ultimele seri.

Citește și: Opinie – Protestul generației TikTok

"În urma verificărilor operative efectuate de către Jandarmeria Galaţi cu privire la protestele neautorizate ce au avut loc în municipiul Galaţi, în zilele de 28, 29, 30 şi 31 martie 2021 au fost aplicate alte 79 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 36.250 lei.

Sancţiunile aplicate au vizat tulburarea ordinii şi liniştii publice, circulaţia persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă şi nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie epidemiologică", transmite Jandarmeria Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.