Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile necurate cu fonduri europene din Prahova duc către 3 ministere

Ultimele lovituri ale procurorilor anticorupție în mafia care frauda fondurile europene au dus la demiterea șefilor Autorităților de Management a POSDRU, POSMediu și POSCCE.

În același timp Bruxelles-ul a decis suspendarea cererilor de creditare depuse de către partea română, pentru a face verificări suplimentare. Adica platile au fost suspendate. Mai mult, Bruxelles-ul a precizat ca este nevoie de reverificarea tuturor proiectelor, astfel ca au fost solicitate oficial masuri suplimentare de control pentru cele aproximativ 1.000 de plati efectuate de ministerul condus de Teodorovici  si pentru care se ceruse acum decontarea. Drept urmare, au fost solicitate inclusiv verificari minutioase pentru faza de selectie a proiectelor, plus derularea activitatilor si efectuarea propriu zisa a cheltuielilor. Mai mult, situatia este similara si pentru proiectele derulate prin Programul Operational Sectorial de Crestere a Competivitatii Economice. Astfel ca sarcina oficiala a ministrului Teodorovici, cea de a atrage fonduri europene, tocmai a fost „întreruptă temporar”, relatează Național.

2014 11 05 Anunt inlocuire partener 2 1 Eugen Teodorovici, prins intr un menaj a trois in Guvernul Romaniei!

2014 12 18 Anunt selectie 11 Eugen Teodorovici, prins intr un menaj a trois in Guvernul Romaniei!

Procurorii anticoruptie fac ample verificari cu privire la proiectele POSDRU si POS Mediu derulate in zona Prahova, ițele interpusilor ducand pana la varful ministerul Mediului, condus de Gratiela Leocadia Gavrilescu. Cea care a exercitat o anume influenta benefica asupra colegului Teodorovici, care a girat cam toate proiectele venite pe aceasta filiera.

Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre... probleme nu sunt doar la Mediu ci și la Ministerul Muncii. Ministrul Rovana Plumb are in subordine si organismul intermediar pentru POSDRU. Sunt suspiciuni că prin liantul asigurat de secretarul genereral al ministerului, Marius Nica, Teodorovici aproba pe banda rulanta proiectele derulate in parteneriat cu Ministerul Muncii, in ciuda suspiciunilor existente. Si, ca sa dam un singur exemplu, in decembrie 2014, ministerul lui Eugen Orlando Teodorovici lansa  un apel de proiecte strict pentru Ministerul Muncii si partenerii sai. Titulatura oficiala a „dedicatiei” lui Teodorovici este urmatoarea: Cerere de propuneri de proiecte de tip sistemic nr. 185. „Sprijin pentru intergrarea grupurilor vulnerabile pe piata muncii”. Axa Prioritara 6. „Promovarea incluziunii sociale”. Domeniul Major de Interventie 6.2. „Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”. Ce se ascunde insa in spatele acestei denumiri pe cat de birocratice, pe atat de aiuritoare?

 

Asta vor sa afle acum si procurorii, mirati de schimbarea brusca de macaz a celor de la Ministerul Muncii. Mai ales ca este vorba despre selectarea partenerilor viabili pentru implementarea unor proiecte cu valori cuprinse intre 500.000 si 5.000.000 euro fiecare. Numai ca, in cadrul apelului nr. 169, Ministerul Muncii si-a schimbat subit partenerii.

Deocamdata se cheltuiesc doar leii romanesti… Si cand se trimit la Comisia Europeana cererile de rambursare a banilor, apar corectiile, asa ca, practic, aceste sume fabuloase se suporta de la bugetul statului roman, pentru niste proiecte care chipurile se vor deconta ca sunt in cadrul POSDRU, mai susține sursa citată/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.