Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile președintelui CJ Cluj în orașul condus de nașul său: apartamentele de lux ale lui Tise se vând ca pâinea caldă

blocuri-tișe

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, nu stă degeaba în timpul liber. Când nu e la biroul său de la CJ, e pe șantier, iar rezultatele se văd imediat. Liberalul Alin Tișe a construit un complex rezidențial pe strada Brăduțului nr. 25 din municipiul Cluj-Napoca și a dat lovitura: toate apartamentele din blocurile construite până în prezent și-au găsit deja câte un client.

Firma în care Tișe este asociat, 2 TS Properties SRL, a primit autorizație de construire de la Primăria Cluj-Napoca, pentru a construi un ansamblu de imobile colective cu spații comerciale la parter, garaj subteran, cu regim de înălțime subsol, parter, trei etaje și amenajări exterioare. Beneficiari ai acestei investiții au fost cei de la 2 TS Proprieties SRL (în care este asociat și fratele lui Alin Tișe, după cum arătau jurnaliștii care au publicat pentru prima dată informația), dar și reprezentanții companiei Covidan Impex SRL. E vorba despre patru blocuri.

Blocurile construite de Alin Tișe se află într-o zonă rezidențială din municipiul Cluj-Napoca, mai exact în cartierul Bună Ziua, fiind în vecinătate cu alte două catiere de top: Zorilor și Andrei Mureșanu. Zona în care au fost construite aceste blocuri este una de lux, fiind liniștită, iar proprietarii au o priveliște superbă spre oraș.

Am fost și noi la fața locului: orice om care a mai călcat pe un șantier își dă seama de calitatea superioară a materialelor folosite, de faptul că blocurile au spațiu suficient între ele, imobilele dispunând chiar și de pază din partea unei firme de specialitate.

De asemenea, am fost curioși să aflăm care sunt prețurile percepute de Alin Tișe și partenerii acestuia pentru un astfel apartament de lux, așa că am sunat la 2 TS Properties SRL și am pretins că suntem interesați să achiziționăm un astfel de imobil.

„Tot ce s-a construit s-a vândut. Urmează în primăvară un alt imobil, tot în aceeași locație, pe partea dreaptă, vizavi de cel cărămiziu. Atunci se scot la vânzare.

Prețurile au diferit la cele deja vândute: în funcție de avans, în funcție de perioadă, de cum a fost cumpărat – semifinisat sau în roșu. Prețurile au fluctuat. De la 1.600 până la 2.200 de euro/mp. Depinde de caz. Au fost care au solicitat în roșu, au fost care au plătit suma integrală în faza de proiect, deci prețurile au diferit de la apartament la apartament și de la imobil la imobil. Eu am spus prețul maxim: acum dacă se dorește să se achite integral atunci se face o negociere în faza de proiect, care scade prețul. Dacă se dorește în roșu e alt preț.

În tranșe – 30% avans, 35% în roșu, 40% la predare și diferența la CF. Așa este prețul la aceste tranșe semifinisat.

La proiectul viitor vă pot spune orientativ: 1.100 – 2.200 euro/mp, cam așa ceva. Tot ceva de genul acesta o să fie, mai mici”, ne-au declarat reprezentanții 2 TS Properties, firma în care este asociat Alin Tișe.

Alin Tișe nu este la prima „aventură” imobiliară. El a mai construit și în centrul Clujului, în Piața Mihai Viteazu, un bloc turn.

Blocurile de pe str. Brăduțului.

content-image

Blocul din centrul orașului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.