Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile Vienna Insurance Group pe piaţa din România au crescut cu 16,1% în primul trimestru, la 146,2 milioane de euro

facebook.com
asigurari insurance

Companiile de asigurări deţinute în România de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) au înregistrat în primul trimestru un volum total de prime brute subscrise de 146,2 milioane de euro, în creştere cu 16,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor preliminare publicate miercuri.

În primul trimestru din 2020, VIG avea în România un volum total de prime brute subscrise de 125,9 milioane de euro, potrivit agerpres.ro.

În acelaşi timp, grupul a obţinut pe piaţa românească un profit înainte de impozitare de 4,6 milioane de euro, dublu faţă de cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 2,1 milioane euro.

Pe piaţa românească, VIG deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, Omniasig şi Asirom.

Potrivit unui comunicat al companiei, VIG a consemnat la nivel global un volum total al primelor de 3,11 miliarde de euro în primele trei luni din 2021.

"În pofida pandemiei, rezultatele pe segmentele de asigurări auto, de proprietăţi şi răspunderi şi asigurări de sănătate s-au îmbunătăţit comparativ cu rezultatele solide obţinute în acelaşi trimestru din 2020. Numai asigurările de viaţă, în special asigurările de viaţă cu primă unică, au înregistrat scăderi strategice ale primelor. În unele pieţe, evoluţia primelor a fost influenţată şi de efectul cursului valutar. Ajustate cu efectul cursului de schimb, primele ar fi înregistrat o creştere agregată de 1,6%. Pieţele din România, Republica Cehă şi Polonia au înregistrat cele mai mari creşteri absolute ale primelor", se menţionează în comunicat.

Profitul înainte de impozitare obţinut de grup la nivel global a crescut cu aproximativ 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, la 128 de milioane de euro.

"Acest rezultat poziţionează grupul VIG pe o traiectorie corectă pentru a atinge intervalul de profit ţintit, de 450 - 500 de milioane de euro în 2021. Rezultatul net s-a îmbunătăţit cu aproximativ 15%, la 99 milioane de euro. Pieţele cu cea mai mare contribuţie la profitul Grupului sunt Austria, Republica Cehă şi Slovacia. Câştigul anualizat pe acţiune s-a ridicat la 3,09 euro, ceea ce reprezintă o creştere de 15,3% faţă de anul precedent", se mai spune în comunicat.

Totodată, rata combinată "rămâne la un nivel solid de 95,2%", fiind aproape neschimbată comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent (T1 2020: 95,1%).

Conform reprezentanţilor grupului, cele mai semnificative îmbunătăţiri ale ratei combinate au fost înregistrate în Slovacia, segmentul alte pieţe din ECE şi Austria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.