Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afacerile Zentiva s-au majorat cu 6,5% în primele trei luni ale anului

penguinwealth.com
crestere

Producătorul de medicamente Zentiva a obţinut o cifră de afaceri de 163 milioane de lei pe primele trei luni ale anului, cu 6,5% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2020, potrivit Raportului trimestrial al companiei transmis luni Bursei de la Bucureşti.

Profitul operaţional pe primele trei luni a fost de 31,2 milioane de lei, în scădere faţă de perioada anterioară cu 21,4%, iar profitul net s-a redus la 23,63 milioane de lei (minus 30,7%), potrivit agerpres.ro.

La 31 martie 2021, compania avea active totale de un miliard de lei şi datorii de 198,66 milioane de lei (din care 175,7 milioane de lei datorii curente).

Sicomed a fost înfiinţată în 1962 ca Întreprinderea de Medicamente Bucureşti (IMB) iar din ianuarie 2006 societatea şi-a schimbat denumirea în Zentiva SA. În martie 2009, Sanofi Aventis a achiziţionat 97% din acţiunile Zentiva NV. La sfârşitul lunii octombrie 2016, Sanofi a anunţat iniţierea procesului de separare a diviziei sale de medicamente generice din Europa. Zentiva SA a fost inclusă începând cu această dată în acest proces de separare, care a fost finalizat la data de 30 septembrie 2018, când Advent International NV a achiziţionat divizia de medicamente generice din Europa a Grupului Sanofi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.