Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afectat de un atentat islamist și de pandemia de COVID-19, Târgul de Crăciun de la Strasbourg se deschide vineri

banatulazi.ro
târgul de Crăciun Strasbourg

Afectat de un atentat islamist, apoi de criza sanitară cauzată de pandemia de COVID-19, Târgul de Crăciun din Strasbourg, ajuns la cea de-a 452-a ediţie, se deschide vineri şi aşteaptă 2,5 milioane de vizitatori până pe 24 decembrie, informează AFP.

''Peste 1.000 de persoane'' vor fi mobilizate pentru a asigura securitatea, a anunţat Prefectura locală, la patru ani după atentatul islamist care a făcut cinci morţi în centrul capitalei alsaciene.

Şase unităţi de forţe mobile şi o echipă antrenată ''pentru atentate în masă'' vor fi de asemenea mobilizate în această zonă, unde vor fi instalate 300 de căsuţe în aer liber, potrivit Agerpres.

Este anticipată o redresare a evenimentului, după ce în 2021 a fost înregistrată o participare a publicului în scădere cu 25% în comparaţie cu ediţia din 2019. Căile ferate franceze au suplimentat cu 40.000 locurile disponibile în trenurile de mare viteză cu destinaţia Strasbourg în perioada Târgului de Crăciun, o creştere cu 15% în comparaţie cu anul trecut.

Oganizatorii estimează beneficii economice de 250 de milioane de euro pentru această regiune franceză în perioada Crăciunului 2022.

Primăria din Strasbourg, condusă de reprezentanţi ai partidelor ecologiste, a inflamat spiritele după publicarea unei liste cu produse interzise sau vândute ''sub rezervă'', printre care se aflau şi tradiţionalele tartiflette (preparate din cartofi şi brânză topită), precum şi şampanie.

După o intervenţie a primarului din Reims, şampania a primit în cele din urmă dreptul de a fi prezentă în căsuţele târgului. Organizatorii evenimentului au explicat că noile norme se vor aplica începând cu ediţia din 2023.

Noua lege, care interzice prezenţa dispozitivelor de încălzire în exterior, îi va obliga de asemenea pe comercianţii din Strasbourg să se îmbrace mai gros decât o făceau la ediţiile din anii trecuţi, întrucât ei nu vor mai putea să-şi încălzească căsuţele, iar iluminatul exterior va trebui şi el să fie oprit la 20:00, ora închiderii Târgului de Crăciun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.