Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Aferim!', de Radu Jude, va rula în cinematografele din SUA

aferim

Filmul 'Aferim!' regizat de Radu Jude va rula în cinematografele din Statele Unite ale Americii începând cu 22 ianuarie, au declarat  reprezentanti ai producatorilor.

Filmul va fi prezentat în salile de cinema din New York, Los Angeles si San Francisco. 'Aferim!' este propunerea României la Oscar 2016, la categoria 'Cel mai bun film într-o limba straina, alta decât engleza'.

De asemenea, filmul lui Jude a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, la categoria 'Cel mai bun scenariu european'.

Lungmetrajul 'Aferim!' a câstigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Berlin, dar si numeroase alte premii (Trofeul Orasului Lisabona si Premiul de Distributie la IndieLisboa, Le Bayard d'Or pentru cea mai buna imagine la Namur, Premiul Publicului la Let's CEE Viena, distinctia FIPRESCI la Miskolc în Ungaria).

Din distributia filmului fac parte Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul - Catalin Cristutiu, iar sound designul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia, de Augustina Stanciu. Consilier istoric al filmului a fost Constanta Vintila-Ghitulescu, iar producator - Ada Solomon.

Lungmetrajul este pâna în prezent cel mai de succes film românesc al anului, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în salile de cinema.

'Aferim!' este o productie HiFilm, în coproductie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si HBO România.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.