Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Aferim!' - Proiecție de film în aer liber, a doua zi de Paște

aferim

Sub genericul „Dacă eu pot, poți și tu. ”, actorul Cuzin Toma propune pentru ziua de luni, 29 aprilie, în a doua zi de Sf. Paşte, o proiecţie-vizionare a peliculei româneşti „Aferim”, la Peștișani.

Evenimentul este parte dintr-un proiect special, prin care  actorul doreşte să ducă minunata lume a cinematografiei, la sat: “Vreau să-i ajut, vreau să aduc lumea filmului la sat, satul unde am crescut. Voi începe aici și voi continua în toată România”, mărturiseşte Cuzin Toma. Vizionarea va debuta la ora 19.00 cu o scurtă prezentare a peliculei, după care va urma proiecţia filmului.

Filmul „Aferim”, unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească, în 1835. Regia filmului turnat în anul 2015 este semnată de Radu Jude, iar din distribuţie fac parte: Teodor Corban, Mihai Comănoiu şi Cuzin Toma. Pelicula  a fost premiată la Galele Gopo în 2016 şi s-a bucurat de succes la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Citește și: Doliu - Un mare actor al cinematografiei franceze a murit

Publicaţia The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept „o lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele westernului clasic„. „Sub poleiala umorului dezmăţat şi a imaginii răvăşitoare se ascunde un cal troian – o dramă acidă despre efectele toxice, pe termen lung, ale sclaviei, misoginismului şi rasismului'', a comentat publicaţia americană.

'Aferim!' este o incursiune „excepţională şi extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat şi furios'', a scris revista Variety.

The New York Times a elogiat imaginea în alb-negru a filmului 'Aferim!', l-a descris ca un „exerciţiu elegant”, potenţat de o interpretare teatrală. „Filmul este o viziune neînfricată asupra trecutului, care scoate la iveală cruzimea şi prejudecăţile ascunse sub aparenţe„, a fost descris Aferim! în acelaşi articol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.