Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afganistan - Trei rachete au vizat palatul prezidențial din Kabul

racheta iran

Trei rachete, dintre care doar două au explodat, au căzut marţi dimineaţa în apropiere de palatul prezidenţial din Kabul, unde preşedintele afgan Ashraf Ghani susţinea un discurs cu ocazia sărbătorii Eid al-Adha, sărbătoarea musulmană a Sacrificiului, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne al Afganistanului, informează AFP.

Jurnalişti ai AFP au auzit în jurul orelor 08:00 (03:30 GMT) zgomotul a cel puţin două rachete, urmat de explozii, survolând "zona verde" ultrasecurizată unde se află palatul prezidenţial şi mai multe ambasade, printre care misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

La scurt timp după explozii, preşedintele Ashraf Ghani putea fi văzut susţinând în direct un discurs televizat, în prezenţa a sute de responsabili afgani.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Mirwais Stanikzai, a informat, într-un mesaj transmis presei, că deocamdată nu a fost înregistrată nicio victimă.

"Duşmanii Afganistanului au lansat un atac cu rachetă în diverse locuri din Kabul. O rachetă a căzut în spatele moscheii Eid Gah, a doua în spatele centrului (comercial) Gulbahar şi a treia lângă (parcul) Chaman e Huzori", a precizat el.

Aceste trei zone sunt situate pe o rază de circa un kilometru în jurul palatului prezidenţial, deja vizat de rachete de mai multe ori în trecut, cel mai recent în decembrie 2020.

Acest atac are loc în prima zi al Eid al-Adha, după un nou weekend de negocieri fără rezultat între guvernul afgan şi insurgenţii talibani la Doha.

Talibanii au lansat la începutul lui mai o ofensivă pe toate direcţiile împotriva forţelor afgane, după ce a început retragerea definitivă a forţelor internaţionale, prevăzută să se încheie la sfârşitul lui august.

Lipsite de cruciala susţinere americană, forţele afgane au opus o rezistenţă slabă şi nu mai controlează decât capitalele de provincii şi axele rutiere majore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.