Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afganul care a atacat cu cuțitul doi turiști, la Amsterdam, a declarat ca a fost provocat de insulte la adresa Islamului

Afganul în vârstă de 19 ani care a atacat vineri cu cuţitul doi turişti americani, la Amsterdam, a declarat poliţiei că a fost provocat de insulte la adresa Islamului, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al procuraturii olandeze, atacatorul - identificat doar cu numele de Jawed S., rezident în Germania - susţine că s-a deplasat în Olanda din cauza unor insulte repetate la adresa lui Allah, a Coranului şi a profetului Mahomed. El s-a referit la parlamentarul olandez Geert Wilders, cunoscut pentru opiniile sale anti-musulmane. 

Wilders a renunţat săptămâna trecută la organizarea unui concurs de caricaturi cu profetul Mahomed. Procurorii au dezvăluit că atentatorul afgan nu a menţionat concursul, ci doar numele parlamentarului.

Citește și: Germania: 'Wir sind mehr', concert împotriva rasismului în prezenţa a 10.000 de persoane la Chemnitz

Victimele atacului, doi turişti americani în vârstă de 38 de ani, se află încă în spital. 

Şi atacatorul primeşte în continuare îngrijiri medicale pentru rănile suferite în timpul intervenţiei poliţiei după atentat, iar luni arestarea sa preventivă a fost prelungită cu două săptămâni. Poliţia germană i-a percheziţionat locuinţa şi a confiscat dispozitive de memorie pentru computer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.