Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmaţii FALSE într-un comunicat în Parchetului General. Ministrul Justiţiei confirmă

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Ultimul comunicat al Parchetului General ar conţine precizări neadevărate, lucru confirmat pentru stiripesurse.ro de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din decembrie 2009, Oana Florea, a declarat luni că "Tudorel Toader îşi va exercita rolul de mediator şi în cursul acestei săptămâni Biroul Comisiei de anchetă va avea o întâlnire cu procurorul general". După câteva ore, Parchetul General a emis un comunicat în care afirma că procurorul general, Augustin Lazăr, "nu are cunoștință despre o asemenea întâlnire la Ministerul Justiției și cu atât mai puțin despre obiectul acesteia".

STIRIPESURSE.RO a solicitat ministrul Justiţiei lămuriri în acest caz. Tudorel Toader a fost întrebat cine a solicitat o întâlnire între reprezentanţii Comisiei de anchetă şi procurorul general, mediată de ministrul Justiţiei. Ministrul a afirmat că întâlnirea va avea loc "la solicitarea procurorului general", precizare care infirmă comunicatul Pachetului General.

Ministrul Justiţiei a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la refuzul Parchetului General de a furniza Comisiei de anchetă o copie a dosarului clasat în care s-au cercetat faptele din noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009. De asemenea, Parlamentul va sesiza CCR cu privire la acest refuz, dar şi cu privire la refuzul şefei DNA de a se prezenta la audieri în Comisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.