Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmaţii ŞOCANTE ale unui ministru: 'Cancerul este o formă de justiție divină'

cancer

Afirmaţii şocante ale unui ministru al sănătăţii care au cutremurat întreaga lume. Acesta spune că cea mai cruntă boală a omenirii, cancerul, este o formă de justiţie divină. Este vorba despre Ministrul Sănătății din statul indian Assam, Himanta Biswa Sarma. Acesta a fost criticat dur, după ce a susținut că oamenii fac cancer din cauza „păcatelor” pe care le-au comis în trecut. Mai mult, el a calificat boala drept „o formă de justiție divină.”

Citeşte şi: Sfaturi pentru bărbaţii care vor să aibă copii sănătoşi: Ce trebuie să mănânce

Prezent la un eveniment public, organizat miercuri, ministrul indian a declarat: „Dumnezeu ne face să suferim când comitem păcate. Uneori, întâlnim oameni tineri cu cancer sau care sunt răniți în accidente. Dacă le cercetați istoricul, ajungeți să știți că este vorba de justiție divină. Nimic mai mult. Trebuie să suferim de pe urma justiției divine”, a spus Himanta Biswa Sarma, citat de publicația The Times of India.

Citeşte şi: Perchezitii masive ale autorităţilor: Mascaţii au destructurat un grup infracţional extrem de periculos

Afirmațiile sale au revoltat atât pacienții cu cancer, cât și politicienii din opoziție. Astfel, declarația a fost calificată drept „nefericită”, oponenții săi politici cerându-i să își ceară scuze. Totodată, partidul de opoziție Frontul Unit al Democraților Indieni l-a acuzat pe ministru că, prin declarația sa, încearcă „să își acopere eșecul de a controla răspândirea cazurilor de cancer” în statul Assam, informează BBC News.

Ulterior, el a revenit cu o postare pe Twitter, care a stârnit și mai multă furie. „A fost discursul meu despre cancer? Cine v-a spus? Tot ce am făcut a fost să rog profesorii să lucreze sincer pentru cei săraci. În acel context, am argumentat că, dacă nu lucrăm onest, în viața viitoare vom avea parte de suferințe”, a scris el. Într-un alt mesaj, ministrul Sănătății subliniază că „nu a afirmat că păcatele cauzează cancer”, ci că din cauza acțiunilor, oamenii vor avea de suferit în viața viitoare, conform ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.