Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmaţiile rasiste la adresa Irinei Begu au ajuns în Parlamentul European: Se cer măsuri drastice

Irina Begu

Scandal imens în tenisul mondial. Irina Begu i-a dat clasă Carolinei Garcia în turneul de la Charleston, iar franţuzoaica şi-a ieşit din fire. A făcut-o "ţigancă" pe româncă în timpul meciului, iar afirmaţiile ei rasiste nu au rămas netaxate. Parlamentarul european, Cătălin Ivan vrea pedepsirea franţuzoaicei.

Pe Garcia  o aşteaptă o suspendare drastică, dar şi o amendă pe măsură. "În timpul meciului de ieri, 04.04.2016, între Irina Begu  și Caroline Garcia, din turul I al turneului de la Charleston, SUA, a avut loc un incident mai mult decât neplăcut. Conform mai multor surse media, Caroline ar fi rostit următoarele cuvinte la adresa adversarei sale: "O sa pierd în fața acestei țigănci nenorocite, o să vezi!"

Citeşte şi: Zeci de morți în noul război dintre Georgia și Armenia

Coincidența face ca acest nefericit incident să  aibă  loc când, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, sunt organizate o serie de evenimente la Parlamentul European, manifestări care susțin lupta împotriva discriminării față  de romi  și promovează imaginea pozitivă a romilor în Europa. Codul de Conduită  al Asociației de Tenis Feminin (WTA) precizează  că  „este interzis abuzul verbal al jucătorilor asupra oricărui oficial, oponent, sponsor, spectator sau altă  persoană  aflată  în incinta locului de desfășurare al turneului”.

Citeşte şi: Ioana Petrescu face dezvăluiri ȘOCANTE: La ce presiuni a fost supusă

Abuzul verbal este definit de WTA ca „orice declarație care implică  lipsa de onestitate, care este peiorativă, jignitoare sau abuzivă în orice mod”. Prin încălcarea acestei secțiuni, jucătorii se supun unor sancțiuni financiare, cât și depunctărilor sau suspendărilor, mai ales în cazurile flagrante. Precedentul este deja stabilit în cazul lui Nick Kyrgios. De asemenea, Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene interzice orice fel de discriminare bazată pe rasă, culoare, etnie sau origine socială.

Citeşte şi: Medicii cer modificarea legii anti-fumat: Ce restricții vor fi eliminate

Consider că  WTA ar trebui să  ia măsuri cu privire la cazul Carolinei Garcia. Jucătoarea ar trebui sancționată  conform Codului de Conduita al Asociației de Tenis Feminin, pentru ca astfel de atitudini să fie descurajate pe viitor! Aștept o decizie fermă a   Asociației de Tenis Feminin care să arate clar si fără echivoc lupta acesteia împotriva rasismului si a xenofobiei!", a spus Ivan într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: ANAF lovește dur 300 dintre milionarii României: Decizie importantă a Fiscului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.