DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Află ce tip de abord vascular este recomandat pentru hemodializă

chirurgie sanador

Hemodializa este o procedură de filtrare a sângelui, necesară pacienților cu afectare renală severă. Această procedură se realizează cu ajutorul unui aparat special, ce utilizează un circuit extern, cu reîntoarcerea sângelui în corp prin intermediul unui cateter venos sau al unei fistule arteriovenoase, astfel, aparatul de dializă suplinește funcția rinichiului.

Aparatul de dializă necesită o presiune sanguină de tip arterial pentru asigurarea unui flux sanguin optim prin circuitul extern, însă peretele arterial nu permite puncționări repetate la intervale scurte de timp, așa cum este necesar pentru pacienții cu funcția renală sever afectată. Din acest motiv, se realizează chirurgical o fistulă arteriovenoasă, presiunea sângelui arterial dilatând vena, care are un perete suplu și ușor de puncționat.

Fistula arteriovenoasă în vederea efectuării hemodializei reprezintă o comunicare directă între o arteră și o venă, creată chirurgical, prin care sângele circulă direct, cu debitul necesar realizării procedurii de hemodializă.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni renale grave pot beneficia de intervenția chirurgicală în vederea realizării fistulei arteriovenoase în condiții de maximă siguranță, în cadrul Departamentului de Chirurgie Vasculară. Procedura se realizează de medicii chirurgi vasculari, cu experiență vastă în domeniu. Pacienții asigurați CNAS beneficiază complet gratuit de realizarea fistulei arteriovenoase! Pachetul disponibil la Spitalul Clinic SANADOR include procedura propriu-zisă, o noapte de spitalizare și consultul de specialitate.

Fistula arteriovenoasă pentru hemodializă se realizează printr-o intervenție chirurgicală simplă, de către chirurgul vascular. Procedura este nedureroasă, durează aproximativ 30–45 minute și se realizează cu anestezie locală. Spitalizarea este minimă, iar pacientul își poate relua rapid activitățile de zi cu zi.

Locul de elecție pentru crearea fistulei este la plica cotului, dar astfel de fistule se pot realiza și în alte regiuni ale corpului, inclusiv la nivelul membrului inferior.

Avantajele fistulei arteriovenoase includ : flux sanguin crescut, riscuri minime de infecție sau tromboză și utilizarea îndelungată a fistulei, comparativ cu puncționarea venoasă prin intermediul unui cateter de dializă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.