Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflați deja în dezavantaj, luptătorii lui Kadîrov se întorc rapid pe frontul din Ucraina: au mers degeaba până la Moscova

ceceni

Forțele cecene părăsesc acum regiunea Rostov din sudul Rusiei și se întorc pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, transmite agenția de presă rusă Tass, relatează Rador.

Forțele cecene au fost dislocate de urgență în regiunea Rostov sâmbătă, cu misiunea de a învinge o revoltă a mercenarilor Wagner, care capturaseră capitala locală Rostov-pe-Don.

Tass îl citează pe Apty Alaudinov, comandantul adjunct al unității speciale Ahmat, spunând că luptătorii săi se întorc în zona din jurul orașului ucrainean Mariinka - scena unor lupte intense în ultimele luni.

Pentru apărarea Moscovei au fost trimiși trei mii de luptători din unitățile de elită cecene, care s-au poziționat încă de la primele ore ale dimineții și sunt gata să execute orice ordin al președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat televiziunea și radioul de stat cecen Grozny pe canalul său Telegram.

Ulterior, Kadîrov, liderul Ceceniei, a revenit cu un mesaj pe canalul său de Telegram. Acesta și-a exprimat dezamăgirea față de acțiunile lui Prigojin, pe care le-a pus pe seama aroganței și nemulțumirii față de unele afaceri ratate.

„Credeam că unii oameni pot fi de încredere. Că își iubeau sincer patria ca adevărați patrioți până în măduva oaselor. Dar s-a dovedit că, de dragul ambiției personale, al profitului și al aroganței, oamenii puteau să dea doi bani pe atașamentul și dragostea lor față de patrie.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.