Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFM: Aproape 890 milioane de lei pentru o nouă sesiune de finanţare a Programului 'Prima conectare'

buzaumedia.ro
Administraţia Fondului pentru Mediu

A doua rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului "Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare", finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), va avea loc în perioada 26 mai - 26 iunie, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă transmis, marţi, Agerpres.

Înscrierile se vor realiza în baza Ghidului specific - Condiţii de accesare a fondurilor europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă, componenta C1 - Managementul apei, investiţia 3. Sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare existente, aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Potrivit sursei citate, cererile de finanţare se vor transmite la AFM prin aplicaţia informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituţiei, în intervalul 26 mai - 26 iunie 2023, în limita bugetului alocat.

Finanţarea se acordă pentru realizarea ţintelor cuprinse în Investiţia 3, respectiv sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi/sau canalizare existente din cadrul Componentei C1: Managementul Apei şi contribuie la îndeplinirea Reformei 1. Astfel, măsura vizează sprijinirea familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată/membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare.

Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt: operatorii de servicii de utilităţi publice/operatorii regionali de servicii de utilităţi publice din sectorul de apă/apă uzată, aşa cum sunt definiţi în Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 747,350 milioane de lei (fără TVA), respectiv 889,346 milioane lei - valoare cu TVA.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată şi/sau branşată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA.

Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.