Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFP: Analiza cutiilor negre ale Airbusului prăbuşit în Egipt privilegiază teoria unui atentat

avion flacari

Analiza celor două cutii negre ale avionului Airbus 321, aparţinând companiei ruse Metrojet (cunoscută şi sub numele de Kogalâmavia), care s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea de pe aeroportul staţiunii egiptene Sharm el-Sheikh, confirmă caracterul 'brusc' şi 'brutal' al evenimentului care a provocat intrarea aeronavei în picaj, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei. 

Conform informaţiilor relevate de cutiile negre (cea care stochează datele privind parametrii de zbor - Flight Data Recorder - şi cea a înregistrat discuţiile din cabina de pilotaj) totul s-a desfăşurat normal atât în privinţa instrumentelor cât şi a discuţiilor dintre piloţi până în minutul 24 al zborului, când firul ambelor cutii negre s-a întrerupt, fapt care indică de obicei 'o decompresie explozivă bruscă'. 

Acceaşi sursă menţionează că fotografiile cu resturile avionului sugerează o multitudine de impacturi provocate de o forţă ce acţionează dinspre interiorul fuselajului, element ce vine în sprijinul teoriei unei explozii. 'Ipoteza unei explozii provocate de o defecţiune tehnică, incendiu sau altceva este extrem de puţin probabilă, întrucât în acest caz cele două cutii negre ar fi semnalat ceva şi/sau piloţii s-ar fi manifestat', mai menţionează sursa citată. 

Conform informaţiilor cunoscute până în prezent, avionul, care avea 224 de persoane la bord, a intrat într-un picaj abrupt când a ajuns la altitudinea de circa 9.400 de metri, unde se pare că s-ar fi dezintegrat după ce coada s-a desprins de restul fuselajului. 

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat imediat că este responsabilă pentru acest eveniment, dar autorităţile egiptene şi ruse au negat constant ipoteza atacului, ce a fost susţinută în ultimele zile de SUA şi Marea Britanie. Totuşi, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat vineri suspendarea tuturor zborurilor companiilor aeriene ruse către Egipt, ţară unde în prezent se află circa 45.000 de turişti ruşi. Anterior mai multe state au emis alerte de călătorie pentru Egipt, iar premierul britanic David Cameron a dispus întreruperea zborurilor către Sharm el-Sheikh, unde au fost totuşi trimise 29 de avioane pentru a recupera turiştii britanici aflaţi acolo în vacanţă. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.