Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFP: Situaţia pandemiei covid-19 în lume. UE, nehotărâtă cu privire la deschiderea frontierelor

pandemie

Bilanţul pandemiei covid-19 se apropie de o jumătate de milion de morţi în lume, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei în lume.

APROAPE 500.000 DE DECESE

Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu cel puţin 498.779 de morţi în lume, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP duminică la ora 11.00 GMT (14.00, ora României) din surse oficiale, potrivit news.ro.

Citește și: VIDEO Nebunie în Vama Veche. Bătaie în toată regula pe plajă cu pumni și picioare pe ritmurile muzicii

Pragul de zece milioane de cazuri diagnosticate în mod oficial în lume a fost depăşit - iar cel puţin 4.971.500 de persoane sunt considerate vindecate.

PESTE 2,5 MILIOANE DE CAZURI ÎN SUA

Statele Unite înregistrează 2.510.323 de cazuri, potrivit unui bilanţ AFP, şi 125.539 de decese.

Florida a înregistrat un nou vârf de 9.585 de bolnavi şi 24 de morţi într-o singură zi. Guvernatorul statului consideră că este vorba despre o ”adevărată explozie” a bolii în rândul tinerilor, care s-au întors la plajă şi la petreceri nocturne, în urma ieşirii din izolare.

UE, NEHOTĂRÂTĂ CU PRIVIRE LA REDESCHIDEREA FRONTIERELOR

Citește și: Jocurile dure făcute de Klaus Iohannis pentru debarcarea lui Ludovic Orban. Cine este vârful de lance din PNL .

Europenii nu reuşesc să se pună de acord asupra unei liste cu ţări în care nivelul contaminării este suficient de ”sigur” pentru a permite locuitorilor acestor ţări să vină în Europa începând din iulie.

O primă listă cu 15 ţări - pe care nu se află Statele Unite, Brazilia, Rusia - a fost propusă vineri seara, însă consultările între statele membre au fost prelungite până luni.

Această listă urmează să fie revizuită din două în două săptămâni.

ABSENTEISM PUTERNIC ÎN ALEGERILE MUNICIPALE DIN FRANŢA

Prezenţa la vot în turul doi al alegerilor municipale din Franţa, reprogramat din cauza izolării, ar putea fi şi mai mică faţă de nivelul istoric al absenteismului întregistrat în turul întâi, la 15 martie.

La prânz, ea era de 15,29%, cu trei puncte procentuale mai puţine decât la aceeaşi oră la 15 martie (18,38%), dar şi cu 4,5 puncte procentuale mai mică decât prezenţa în turul doi al alegerilor municopale din 2014 (19,83%) şi cu aproape opt puncte procentuale mai mică decât în 2008 (23,68%).

Aceste alegeri municipale, organizate practic fără campanie, au loc înaintea unei săptămâni importante pentru Emmanuel Macron, care urmează să efectueze o remaniere guvernamentală şi să-şi precizeze intenţia afişată de a se ”reinventa” în ultimii doi ani de mandat.

MARI LUCRĂRI ÎN REGATUL UNIT

Premierul britanic Boris Johnson urmează să dezvăluie marţi, potrivit presei, un vast plan de relansare economică fondat pe construcţia de infrastructuri.

PIB-ul britanic s-a depreciat cu 20,4% în aprilie - un record istoric.

Fără ajutor suplimentar de la stat, nivelul şomajului ar putea depăşi vârful de 3,3 milioane înregistrat în 1984, scrie The Observer.

VACCIN EXPERIEMNTAL ÎN BRAZILIA

Brazilia va putea produce până la 100 de milioane de doze ale unui eventual vaccin împotriva SARS Cov-2, la care lucrează Universitatea Oxford împreună cu grupul farmaceutic AstraZeneca.

Un contract în valoare de 127 de milioane de dolari a fost încheiat în acest sens.

Acest vaccin experiemtal este unul dintre cele mai promiţătoare dintre zecile de vaccinuri aflate în curs de elaborare în lume.

FOTBAL CU SPECTATORI LA RIO

Primăria Rio de Janeiro autorizează spectatori la meciuri din campionatul de fotbal al statului Rio - începând de la 10 iulie -, la o capacitate de o treime a fiecărui stadion.

Spectatorii sunt repartizaţi în tribune astfel încât unei persoane să-i revină o suprafaţă de patru metri pătraţi.

Începând de la 1 august, stadioanele urmează să fie autorizate să se umple la două trimi din capacitate, iar de la 16 august nu vor mai fi impuse restricţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.