Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud a semnat un acord cu Pfizer privind furnizarea a 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Africa de Sud a semnat un acord cu Pfizer Inc privind furnizarea a 20 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, a declarat marţi pentru Reuters un oficial guvernamental.

Acest acord va da un nou impuls campaniei de imunizare din această ţară, cea mai afectată de epidemie din Africa, adăugându-se celor 31 de milioane doze de la Johnson & Johnson pe care guvernul le-a aprobat joia trecută, potrivit agerpres.ro.

Se aşteaptă ca primul lot de la Pfizer să ajungă în luna aprilie, a declarat pentru Reuters Anban Pillay, director general adjunct în cadrul Ministerului Sănătăţii, fără a comenta preţul dozelor.

În urma acordului cu Pfizer, guvernul va dispune de suficiente doze de vaccin pentru a imuniza circa 41 de milioane de persoane din populaţia de 60 de milioane a ţării.

Ţării i s-au alocat, de asemenea, 12 milioane de doze prin mecanismul COVAX şi este posibil să primească doze pentru 10 milioane de persoane prin intermediul iniţiativei AVATT, lansată de Uniunea Africană.

Experţii în sănătate au solicitat guvernului să-şi accelereze programul de vaccinare în urma speculaţiilor că Africa de Sud s-ar putea confrunta cu un al treilea val de infectări în lunile de iarnă iunie şi iulie.

Campania de vaccinare din Africa de Sud a primit o lovitură la începutul lunii februarie, odată cu oprirea unui plan de a începe vaccinările cu serul dezvoltat de AstraZeneca, după ce un studiu a arătat că acesta oferea o protecţie minimă împotriva formelor uşoare şi medii de infectare cu tulpina sud-africană a virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.