Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud, dispusă să găzduiască negocieri de pace în conflictul ruso-ucrainean

basilica.ro
pace ziua pacii

Africa de Sud s-a declarat joi dispusă să găzduiască negocieri de pace pentru rezolvarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina, Pretoria anunţând luna trecută o viitoare misiune de mediere a şase lideri africani la Kiev şi Moscova, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Trebuie să fim deschişi faţă de posibilitatea ca Africa de Sud să primească summitul de pace aici', a declarat ministrul delegat pe lângă preşedinţie, Khumbudzo Ntshavheni, într-o conferinţă de presă la Pretoria după o reuniune a cabinetului.

Africa de Sud a anunţat luna trecută o misiune de mediere în Rusia şi Ucraina pentru 'găsirea unei soluţii paşnice' la război. Misiunea urmează să înceapă în săptămânile viitoare. Pe lângă preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa, delegaţia îi mai cuprinde pe şefii de stat din Republica Congo (Congo-Brazzaville), Egipt, Senegal, Uganda şi Zambia.

Biroul lui Ramaphosa a precizat joi, într-un comunicat, că preşedintele sud-african a discutat prin telefon cu omologul său rus Vladimir Putin, care a 'salutat iniţiativa şefilor de stat africani'.

Ramaphosa declarase deja luna trecută că atât preşedintele rus, cât şi cel ucrainean Volodimir Zelenski şi-au dat acordul pentru a primi misiunea de pace africană.

Continentul african este puternic afectat de creşterea preţurilor la cereale şi de consecinţele războiului dintre Rusia şi Ucraina asupra comerţului mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.