Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud - Fostul președinte Jacob Zuma pledează nevinovat la acuzațiile de corupție

Operation World
Africa de Sud

Fostul preşedinte al Africii de Sud Jacob Zuma a pledat "nevinovat" miercuri la acuzaţiile de corupţie, fraudă şi spălare de bani care i-au fost aduse în legătură cu un contract de armament din 1999, pe când era vicepreşedinte, relatează Reuters.

Zuma, care a fost preşedinte între 2009 şi 2018, este vizat în total de 18 capete de acuzare legat de contractul de acum 22 de ani, în valoare de 2 miliarde de ani, dar susţine că este victima unei "vânători de vrăjitoare" lansate de o facţiune rivală din Congresul naţional african, formaţiunea politică aflată la putere.

Potrivit procuraturii, fostul preşedinte ar fi acceptat să primească 500.000 de ranzi (34.000 de dolari) pe an din partea companiei franceze de armament Thales, garantându-i în schimb acesteia protecţie în faţa unei anchete.

La fel ca Zuma, reprezentantul companiei Thales, fostă Thomson-CSF, a declarat miercuri că societatea sa nu se face vinovată de acuzaţiile de corupţie şi spălare de bani ce i se aduc.

Avocaţii fostului şef de stat în vârstă de 79 de ani au cerut recuzarea unuia dintre procurori, Billy Downer, căruia Zuma îi reproşează că "obsedat" de acest caz, din care a făcut un "proiect personal". Judecătorul tribunalului din Pietermaritzburg (est) a dat termen procuraturii să răspundă acestei solicitări până pe 19 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.