Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud închide frontierele pentru străinii din ţări cu risc şi declară stare de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus

Operation World
Africa de Sud

Preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a anunţat duminică închiderea frontierelor pentru toţi cetăţenii din ţările cele mai afectate de pandemia coronavirusului, în timp ce numărul cazurilor din Africa de Sud s-a dublat de vineri, transmite AFP preluat de agerpres.

"Interzicem călătoriile cetăţenilor din ţările cu cel mai mare risc, precum Italia, Iran, Coreea de Sud, Spania, Germania, Statele Unite, Regatul Unit şi China începând din 18 martie'', a spus Ramaphosa într-un discurs televizat, după o întâlnire extraordinară a guvernului.

El a anunţat, de asemenea, închiderea şcolilor din toată ţara începând de miercuri, cu două zile înaintea vacanţei şcolare de Paşte, care se va încheia în trei săptămâni, şi interzicerea adunărilor publice de 100 de persoane.

"Având în vedere amploarea şi viteza cu care se răspândeşte virusul, este clar că nicio ţară nu este imună la boală sau nu va fi scutită de consecinţele sale grave", a spus Ramaphosa, care a declarat stare de urgenţă naţională.

Africa de Sud este în prezent ţara cea mai afectată de COVID-19 din Africa sub-Sahariană.

Potrivit cifrelor anunţate de preşedinte, până în prezent, în ţară au fost identificate 61 de contaminări, în principal la pacienţii care au călătorit recent în străinătate.

Peste 160.000 de cazuri de infecţie şi peste 6.400 de decese au fost confirmate în 141 de ţări şi teritorii din întreaga lume de la începutul epidemiei din China în decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.