Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud, prima țară de pe continentul african cu peste 1 milion de cazuri COVID-19

digi24.ro
covid-19

Africa de Sud a devenit prima ţară de pe continentul african care a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Ţara africană, care în prezent se confruntă cu un al doilea val de infectări, a înregistrat 1.004.413 cazuri de coronavirus din martie, a anunţat Ministerul Sănătăţii duminică seară.

O nouă tulpină a virusului, despre care se crede că este mai transmisibilă, se răspândeşte în prezent pe teritoriul Africii de Sud.

Un miliardar american SPULBERĂ miturile legate de explozia acțiunilor Tesla și Bitcoin

John Nkengasong, directorul agenţiei panafricane din domeniul sănătăţii Africa CDC, a anunţat săptămâna trecută că tulpina sud-africană se transmite rapid şi este, cel mai probabil, responsabilă pentru un al doilea val al pandemiei înregistrat în regiune.

Numeroase ţări au instituit restricţii pentru persoanele care călătoresc din Africa de Sud după detectarea variantei mutante a virusului.

Restricţii privind libera circulaţie au fost instituite pe întreg teritoriul Africii de Sud la sfârşitul lunii martie. Măsurile au fost relaxate cu câteva luni în urmă, dar înăsprite din nou înaintea perioadei sărbătorilor.

Per ansamblu, coronavirusul s-a răspândit relativ lent pe continentul african, unde numărul cazurilor a rămas mic în comparaţie cu alte regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.