Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenția Națională de Integritate revine în FORȚĂ: a făcut PRĂPĂD în rândul primarilor și viceprimarilor

integritate

Agenția Națională de Integritate revine în forță, după asaltul legislativ, care le taie din atribuții. Inspectorii ANI au declarat incompatibili un lot de 11 aleși locali, din mai multe județe ale țării.

”Incompatibilitate, conflict de interese administrativ și fals în declarații – 11 aleși locali

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de naturã administrativã și fals în declarații în cazul a 11 foști și actuali aleși locali, dupã cum urmeazã:

1. COSTEA VASILE, primar al comunei Coteana, Județul Olt

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitãrii mandatului de viceprimar a fãcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind și semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrãri între Consiliul Local al comunei Coteana și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. (societate comercialã în cadrul cãreia fratele persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic).

Valoarea totalã a contractelor derulate între Consiliul Local al comunei Coteana, județul Olt și S.C. RO Construct M.C. S.R.L. este de 91.500 lei.

Astfel, persoana evaluatã, a încãlcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004.

2. PISICA DÃNUȚ, viceprimar al comunei Maglavit, Județul Dolj

INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 27 iunie 2012 deține și exercitã simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoanã fizicã („Pisica Danut Persoanã Fizicã Autorizatã”), încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

3. NIȚU GHEORGHE, viceprimar al comunei Șandra, Județul Timiș

INCOMPATIBILITATE

În perioada 26 iulie 2012 – 07 octombrie 2014 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Șandra, județul Timiș, încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

4. CHECHERIȚÃ CONSTANTIN, viceprimar al comunei Frumosu, Județul Suceava

INCOMPATIBILITATE

În perioada 04 iulie 2012 – 09 februarie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator în cadrul S.C. Checherita Com S.R.L, desfãșurând totodatã și activitãți remunerate în cadrul S.C. Flaga LPG S.A.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și lit. k) (aplicabile în perioada supusã evaluãrii) din Legea nr. 161/2003.

5. BUȚU ION, viceprimar al comunei Giurgița, Județul Dolj

INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 27 iunie 2012 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al S.C. Butnic Comexim S.R.L., încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

6. GÎDEA VIOLETA - GEANINA, viceprimar al comunei Segarcea Vale, județul Teleorman

INCOMPATIBILITATE

În perioada 12 iunie 2014 – 08 februarie 2018 a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de controlor trafic- angajat cu contract individual de muncã în cadrul S.C. Vyo Trans S.R.L., încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

7. MUȘUROIA EUGEN-MARIAN, fost viceprimar al comunei Cocorãștii Colț, Județul Prahova

INCOMPATIBILITATE ȘI FALS ÎN DECLARAȚII

În perioada 27 iunie 2012 - 22 iunie 2016, a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator în cadrul S.C. Abeona S.R.L., încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, întrucât persoana evaluatã nu a menționat în declarațiile de interese depuse în calitate de viceprimar, funcția de administrator la S.C. Albeona S.R.L., Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Ploiești, județul Prahova, în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevãzutã de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

8. DAN CUJBÃ, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Hilișeu - Horia, Județul Botoșani

INCOMPATIBILITATE

În perioada 01 iulie 2012 - 31 decembrie 2013, Societatea Cooperativã de Consum Hilișeu Horia (în cadrul cãreia persoana evaluatã deținea la acea datã calitatea de membru cooperator și funcțiile de președinte și administrator, iar soția calitatea de membru cooperator) a încheiat contracte de furnizare produse/prestãri servicii cu Primãria Comunei Hilișeu – Horia și Școala Gimnazialã nr. 1 Hilișeu – Horia (achiziții directe de bunuri/servicii pe bazã de facturi) în valoare totalã de 73.094,8 lei.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

9. NEDELCU MARIA – ISABELA, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Pîngãrați, Județul Neamț

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a votat în mod favorabil pentru adoptarea unei Hotãrâri în temeiul cãreia s-a încheiat Contractul de concesiune între Primãria comunei Pîngãrați și Asociația Crescãtorilor de Animale Pîngãrați, deși avea un interes personal de naturã patrimonialã în problema supusã dezbaterilor consiliului local, având posibilitatea sã anticipeze cã o decizie prin care s-ar aproba concesionarea pãșunii comunale prin atribuire directã cãtre Asociație prezintã un beneficiu pentru sine, soț și asociație (în cadrul Asociației soțul sãu a deținut calitatea de membru fondator).

De asemenea, persoana evaluatã nu a anunțat, la începutul dezbaterilor privind concesionarea pãșunii, interesul personal pe care îl avea în problema respectivã și nu s-a abținut de la vot.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70, și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și ale art. 75, lit. b) și f) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.

10. POPA IOAN, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Cãrand, Județul Arad

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a luat parte la ședința de lucru a Consiliului Local al comunei Cãrand din data de 25 iulie 2012, în urma cãreia i-au fost încredințate douã lucrãri de prestãri servicii, deși avea un interes personal în problema supusã dezbaterilor consiliului local.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și cu dispozițiile art. 75 și 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

11. MIHAI DUMITRU GABRIEL, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Crevedia, Județul Dâmbovița

INCOMPATIBILITATE

Pe durata mandatului de consilier local 2012 – 2016, S.C. Comax M&M S.R.L. (societate în cadrul cãreia soția persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de asociat) a desfãșurat operațiuni comerciale cu Școala Gimnazialã Crevedia, instituție aflatã sub autoritatea Primãriei comunei Crevedia, județul Dâmbovița.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.