Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenția Spațială Română regretă trecerea în neființă a Dr. Nicolas Mateesco Matte

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Agentia Spatiala Romana (ROSA) anunta cu regret trecerea in nefiinta a Dr. Nicolas Mateesco Matte, pe data de 13 aprilie 2016, la varsta de 102 ani. Nascut in Craiova la data de 3 decembrie 1913, Nicolas Mateesco Matte a contribuit la dezvoltarea si consolidarea dreptului aerian.

Dr. Matte si-a obtinut primul doctorat la Universitatea din Bucuresti (1939) si pe cel de-al doilea in drept international la Universitatea din Paris. Intre 1951 si 1968, a fost profesor si coordonatorul inaugural al Catedrei de Drept Aerian, care mai tarziu a devenit Catedra de Drept Aerian si Spatial, la Universitatea din Montréal.

In 1962 a fost numit profesor invitat la McGill’s Institute of Air and Space Law (IASL). In 1975 a devenit Director de Cercetare la IASL, iar din 1976 este Directorul acestui institut. In aceasta perioada, Dr. Matte fondeaza Analele Dreptului Aerian si Spatial, publicatia de varf a institutului. Dupa pensionare in 1991, a fost numit Director Emeritus. Din 1993 devine si Membru de Onoare al Academiei Romane.

Dr. Matte a primit numeroase premii de-a lungul carierei sale academice: Premiul International Institute of Space Law al International Astronautical Federation, Premiul Edward Warner oferit de ICAO (echivalentul Premiului Nobel in aviatie), pentru a numi doar cateva.

Familia va primi condoleantele marti, 26 aprilie, de la 18:00 la 21:00 la Côte-des-Neiges Funeral Centre, 4525, Côte-des-Neiges, Montréal, H3V 1E7. Ceremonia funerara va avea loc miercuri, 27 aprilie, la 13:30 la Capela Sacré-Coeur de la Basilica Notre Dame, 424, rue St-Sulpice, Montréal, H2Y 2V5. O receptie omagiala va fi organizata miercuri, 27 aprilie, de la 15:00 la 19:00 la McGill’s Faculty Club, 3450, McTavish Street, Montréal, H3A 0E5.

In loc de flori, sunteti invitati sa faceti o donatie catre Bursa Nicolas Mateesco Matte de la Facultatea de Drept a Universitatii McGill sau catre Fundatia Nicolas M. Matte de la Facultatea de Drept a Universitatii din Montréal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.