Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agent ONU, rapit in Irak

irak-iran-ashraf

Un agent de legătură lucrând pentru Naţiunile Unite a fost "răpit" la nord-est de Bagdad, a informat luni o purtătoare de cuvânt a ONU în această ţară.

Angajatul irakian, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost răpit duminică la Baquba, capitala provinciei Diyala, potrivit purtătoarei de cuvânt Eliana Nabba, citată de AFP.

În timp ce armata irakiană şi forţele internaţionale încearcă să respingă ofensiva grupării Statul Islamic (SI), sute de mii de irakieni depind de ajutoarele ONU pentru a supravieţui.

"Acţionăm în parteneriat cu guvernul" şi "sperăm ca în curând să îl revedem pe acest coleg printre noi", a declarat ea, fără să ofere mai multe detalii legate de incident.

Răpirile au fost numeroase în primii ani după prăbuşirea regimului condus de Saddam Hussein, însă numărul lor s-a redus odată cu amplificarea violenţelor dintre sunniţi şi şiiţi, în 2007-2008.

Un nou val de răpiri a debutat anul trecut pe fondul înaintării SI la nord şi la vest de Bagdad.

Statul Islamic a răpit mii de persoane în Irak, iar autorităţile irakiene s-au îndreptat spre miliţiile şiite obişnuite cu răpirile pentru a-şi mări efectivele, sporind totodată pericolul.

ONU s-a confruntat în Irak, în 2003, cu unul din cele mai sângeroase atacuri din istoria sa, când un terorist kamikaze a aruncat în aer un camion încărcat cu explozivi lovind un hotel din capitală. Explozia a ucis 22 de persoane, printre care reprezentantul special al ONU în Irak, brazilianul Sergio Vieira de Mello.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.