Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţi de poliţie cu activităţi deosebite în Sudanul de Sud sau Himalaya, premiaţi de Ziua Poliţiei

politisti interventie
Potrivit IPJ Hunedoara, poliţistul Valentin George Lăcraru, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, s-a remarcat în cadrul misiunii internaţionale ONU de menţinere a păcii în Sudanul de Sud, în perioada anilor 2019-2021.

Colegul său, Radu Pavel Daniel, de la Poliţia Rutieră Brad, a devenit cunoscut prin pasiunea sa pentru alpinism, el reuşind să cucerească toate vârfurile de peste 2.500 m din România, dar şi pe cele mai înalte din Europa şi Asia Mică. Ultima expediţie a fost, în octombrie 2021, în Himalaya, unde a urcat pe vârful Island Peak (6.189 m), considerat la fel de tehnic ca şi Everestul, de care s-a aflat la o distanţă de numai 4 km.

Cel de-al treilea agent distins cu o Diplomă de excelenţă a fost Iulian Creţ, datorită căruia un om a reuşit să scape cu viaţă după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el şi risca să moară sufocat. Până la sosirea pompierilor salvatori, poliţistul a săpat cu mâinile în goale aproximativ 50 de cm în pământ, reuşind să descopere capul muncitorului şi zona pieptului, astfel încât acesta a putut respira, a precizat IPJ Hunedoara.

În cadrul manifestărilor organizate, vineri, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, au mai fost avansaţi, la gradul profesional următor, la termen sau înainte de termen, 130 de ofiţeri şi agenţi de poliţie.

De asemenea, poliţiştii au prezentat o parte din tehnica de care dispun în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul copiilor din Deva

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.