Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţi de poliţie din misiunea europeană Eulex au intrat în acţiune în nordul Kosovo

eulex-kosovo.eu
eulex kosovo

Agenţi de poliţie din misiunea Eulex a Uniunii Europene au intrat în acţiune în nordul Kosovo, unde populaţia este majoritar sârbă, a declarat joi şeful misiunii, suedezul Lars-Gunnar Wigemark, portalului de ştiri kossev.info, preluat de dpa.

Agenţii europeni îi înlocuiesc pe cei sârbi, care au demisionat pentru a protesta împotriva unei reglementări privind plăcuţele de înmatriculare auto, după ce autorităţile de la Pristina au interzis utilizarea în continuare a numerelor şi documentelor auto emise în Serbia, potrivit Agerpres.

Noua reglementare a intrat în vigoare la începutul lui noiembrie, după mai multe amânări din cauza protestelor sârbilor. În prezent, şoferii autovehiculelor cu numere de înmatriculare din Serbia sunt doar avertizaţi, dar de săptămâna viitoare este posibil să li se aplice amenzi.

Kosovo, fostă provincie a Serbiei, şi-a proclamat independenţa în 2008; în cea mai mare parte a teritoriului populaţia este aproape exclusiv de etnie albaneză. Sârbii sunt majoritari doar în nordul oraşului Mitrovica şi în trei sate din împrejurimi, iar patrularea în zonă este asigurată de miercuri seara de 135 de poliţişti europeni, în locul celor care au demisionat.

Serbia nu a recunoscut niciodată independenţa Kosovo şi îi susţine deschis pe sârbii kosovari care se opun guvernului de la Pristina. Printre aceştia se numără însă şi membri ai unor bande de infractori, menţionează dpa, care dă ca exemplu de acţiuni subversive incendierea puţinelor autoturisme reînmatriculate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.