Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură acordă sprijin financiar pentru distilarea vinului, în situații de criză

www.cramavinuri.ro
crama vinuri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat, marți, că acordă sprijin financiar pentru măsura de distilare a vinului în situații de criză, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al APIA, cererile pentru acordarea sprijinului se depun la sediul central al agenției fie după finalizarea operațiunilor de distilare și denaturare - nu mai târziu de 25 septembrie 2020, fie în avans - nu mai târziu de 11 septembrie 2020.

Citește și: Document-bombă! Eugen Teodorovici i-a transmis fostului premier Viorica Dăncilă că majorarea pensiilor nu e sustenabilă

Solicitanții de sprijin pot fi persoane juridice sau forme asociative ale acestora, autorizate pentru distilarea produselor vinicole.

„Valoarea avansului este de maximum 80% din valoarea corespunzătoare volumului estimat conform alin. (10) lit. d), din OMADR 240 / 2020, în condițiile constituirii unei garanții bancare de 100% din valoarea avansului solicitat”, se arată în comunicat.

Produsul rezultat în urma distilării vinului, pentru care se acordă sprijinul financiar, va fi utilizat exclusiv în scopuri industriale, inclusiv în scopuri de dezinfectare sau farmaceutice, sau în scopuri energetice, astfel încât să se evite denaturarea concurenței, mai arată reprezentanții APIA.

Volumul minim de vin ce poate face obiectul cererii de plată este de 10 hl. Valoarea sprijinului plătit distilatorului este stabilită la 4,63 lei/litru de vin cu denumire de origine controlată (DOC), indicație geografică (IG) și 3,65 lei/litru vin varietal, care va fi distilat. Costurile eligibile pentru sprijin cuprind costul vinului, costul transportului vinului către distilerie și costul distilării vinului în cauză, a anunțat APIA.

Citește și: Scandal de proporții! USR-PLUS sare la gâtul PNL. Alianța se teme de ‘inventarul traseiștilor’ făcut de liberal

Plata sprijinului se face până la data de 15 octombrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.