Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agentia de rating Moody's, anunț oficial: Rusia a intrat în incapacitate de plată

Moody's

Agenția de rating de credit Moody's anunță că Rusia a intrat în incapacitate de plată a datoriei sale, în ciuda faptului că Moscova a respins această afirmație.

Moody's a făcut anunțul după ce rușii au negat că au intrat incapacitate de plată, informează Mediafax.

„La 27 iunie, deținătorii de datorie suverană a Rusiei nu au primit plățile cupoanelor pentru două euroobligațiuni în valoare de 100 de milioane de dolari până la expirarea perioadei de grație de 30 de zile calendaristice, ceea ce considerăm un eveniment de neîndeplinire a obligațiilor de plată conform definiției noastre", se arată în comunicatul Moody's.

Declarația a venit după ce Rusia a negat că se află în incapacitate de plată, afirmând că plățile au fost efectuate, în dolari și euro, la 27 mai, iar banii sunt blocați într-o casă de decontare cu sediul în Belgia.

Această incapacitate istorică de plată, prima dată când Rusia a intrat în incapacitate de plată din 1918, a fost anticipată după ce jumătate din rezervele valutare ale țării au fost înghețate, iar Trezoreria SUA a pus capăt unei derogări de la sancțiuni care permitea deținătorilor de obligațiuni americani să fie plătiți de Rusia.

Moody's a avertizat că ar putea avea loc și alte neplăți din partea guvernului rus.

„Sunt probabile și alte neplăți la viitoarele plăți de cupoane. Un decret prezidențial rusesc din 22 iunie a introdus o procedură de plată a datoriei externe în ruble. Am susținut opinia că vom trata probabil plățile în ruble ca o neîndeplinire a obligațiilor care nu permit o astfel de redenumire în termenii contractuali", a precizat agenția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.