Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia internaţională Fitch Ratings a confirmat calificativul pe termen lung al Băncii Internaţionale de Investiţii la 'A-'

Islamic Markets
Fitch Ratings

Agenţia internaţională Fitch Ratings a confirmat calificativul pe termen lung al Băncii Internaţionale de Investiţii la "A-" cu perspective stabile, a anunţat luni banca, conform agerpres.

"Atribuirea ratingului, cel de-al treilea acordat Băncii Internaţionale de Investiţii în anul 2021, a apreciat stabilitatea financiară a Băncii şi reacţia eficientă a acesteia la consecinţele pandemiei de COVID-19", se menţionează în comunicat.

Totodată, potrivit băncii, printre principalii factori ce stau la baza ratingului A-, agenţia Fitch evidenţiază solvabilitatea financiară şi profilurile de risc suportate de nivelurile de capitalizare actual şi previzionat, lichiditatea robustă, mediul de afaceri stabil, creşterea în continuare a volumelor, diversificarea şi calitatea operaţiunilor de creditare ca urmare a mutării Sediului central în Budapesta în anul 2019, precum şi ajutorul susţinut din partea statelor membre.

Fitch subliniază faptul că, în ciuda puternicului impact negativ al pandemiei COVID-19 asupra economiei globale, Banca nu s-a abătut de la planul său de afaceri stabilit şi a continuat, în mod constant şi cu succes, să îşi pună strategia pe termen lung în aplicare.

Pe de altă parte, agenţia apreciază pozitiv îmbunătăţirea în continuare a calităţii medii de creditare a portofoliului de împrumuturi şi documentar al Băncii drept consecinţă a atenţiei constante asupra debitorilor cu sediul în UE, în conformitate cu strategia de europenizare a IIB.

De asemenea, agenţia evidenţiază faptul că IIB dispune de o rezervă puternică de lichidităţi şi de un nivel crescut al calităţii activelor de trezorerie. Agenţia declară că instituţia are o capacitate în creştere de a atrage fonduri pe pieţele de capital şi o mai mare diversificare a surselor fondurilor, inclusiv prin Programul MTN în valoare de 1,5 miliarde euro înregistrat în anul 2020 pe Bursa de Valori din Dublin.

"Atribuirea ratingului de credit pe termen lung al IIB la "A-" cu perspective stabile reprezintă încă o confirmare importantă a stabilităţii şi evoluţiei dinamice a Băncii, în deplin acord cu strategia noastră. Acesta este un semnal pozitiv puternic, care va fi primit favorabil de investitorii, clienţii şi partenerii noştri, şi va avea un efect pozitiv asupra creşterii suportului acordat de bancă statelor membre", a afirmat Nikolay Kosov, preşedintele Consiliului de Conducere al IIB.

Banca Internaţională de Investiţii (IIB) a fost fondată în 1970. În prezent, acţionarii băncii sunt Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam. Banca a trecut printr-un proces major de modernizare începând cu finalul anului 2012 şi are rating S&P A- (perspectivă stabilă), rating Moody's A3 (perspectivă stabilă), rating Fitch A- (perspectivă stabilă), rating ACRA A (perspectivă stabilă).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.