Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, vești liniștitoare: 'Iranul continuă să îşi respecte angajamentele prevăzute de acordul din domeniul nuclear'

Agerpres
iran petrol

Iranul continuă să îşi respecte angajamentele prevăzute de acordul din domeniul nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri, precizează Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) într-un raport trimestrial făcut public vineri, în contextul în care SUA îşi presează aliaţii să se retragă din această înţelegere, potrivit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

AIEA, care este agenţia a ONU, atestă în special că Iranul nu a îmbogăţit uraniu la niveluri interzise şi nici nu îşi face stocuri ilegale.

Agenţia şi-a reiterat şi declaraţia sa obişnuită conform căreia a desfăşurat aşa-numite inspecţii complementare - care de obicei nu sunt anunţate din timp - la toate centrele din Iran pe care a vrut să le viziteze.

Evaluarea vine la o săptămână după ce secretarul de stat american Mike Pompeo a ameninţat Teheranul cu noi sancţiuni şi le-a cerut aliaţilor europeni ai Statelor Unite să urmeze exemplul Washingtonului şi să denunţe la rândul lor acest acord care limitează activităţile nucleare iraniene.

Preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear cu Iranul în luna mai a anului trecut, iar ulterior a reintrodus sancţiuni împotriva economiei şi industriei petroliere iraniene, care fuseseră ridicate prin înţelegerea din 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.