Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Naţională de Transplant: Opt români au primit o nouă şansă la viaţă!

transplant hepatic sanador

Agenţia Naţională de Transplant anunţă că opt români au primit o nouă şansă la viaţă! Alţi pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare, a căror viaţă depinde de un transplant de ficat, rinichi sau cornee, au fost salvaţi datorită oamenilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, potrivit news.ro.

La Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor - Oradea au avut loc două intervenţii de prelevare organe şi ţesuturi în 3 zile, fiind cea de-a 13-a acţiune de prelevare desfăşurată anul acesta la spitalul orădean.

”DA pentru VIAŢĂ! Un “DA” datorită căruia alţi 8 români au primit o nouă şansă la viaţă! Alţi pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare, a căror viaţă depinde de un transplant de ficat, rinichi sau cornee, au fost salvaţi datorită oamenilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu îl cunosc prinde puteri şi trăieşte!”, anunţă marţi Agenţia Naţională de Transplant. ”Transplantul însemană VIAŢĂ! Mulţumim cu profund respect şi recunoştinţă familiilor a doi pacienţi aflaţi în moarte cerebrală care au fost de acord să ajute alţi oameni necunoscuţi, dăruindu-le o şansă la viaţă. La Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor - Oradea au avut loc două intervenţii de prelevare organe şi ţesuturi în 3 zile, fiind cea de-a 13-a acţiune de prelevare desfăşurată anul acesta la spitalul orădean”, se arată în postare. Echipa ATI şi de coordonare transplant a spitalului din Oradea: Dr.Tudorel Florian Sabău, Dr.Ştefan Pataki - KDP, As.Petru Cotrău - coordonator transplant, Dr. Anca Chitac, Dr. Oana Popa, Dr. Dan Angelescu, As. Otto Gergely, As. Pataki Emese, As. Hodosan Viviana, As. Popovici Mihaela, As. Ciorba Florica. ”Pentru cele două intervenţii de prelevare a grefei hepatice, la Oradea au fost prezente echipele de chirurgi de la Institutul Clinic Fundeni, conduse de Dr. Guenadiy Vatachki, respectiv de Dr. Radu Zamfir. Prelevarea rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, ICUTR: Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Raluca Tibre, Dr. Tudor Moisoiu. Corneea a fost prelevată de echipa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor condusă de Dr. Sorin Haidu şi se va transplanta în cadrul Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti”, mai precizează Agenţia. ”Generozitatea unor familii cu suflet mare şi efortul colectiv al echipelor medicale fac posibil ca viaţa să triumfe dincolo de moarte. Respect şi #Recunoştinţă tuturor echipelor medicale implicate, care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă ultima şansă la viaţă. Mulţumim încă o dată familiilor donatorilor şi echipelor de medici şi asistenţi care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni şi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă!”, mai transmit medicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.