Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia pentru Protecţia Mediului: 98 de acţiuni de ecologizare, desfăşurate până acum în judeţul Vaslui, în cadrul campaniei 'Curăţăm România'

colectaredeseuri.ro
curatam romania deseuri plastic gunoi colectare

Un număr de 98 de acţiuni de ecologizare au fost organizate până acum în 45 de localităţi vasluiene, în cadrul campaniei naţionale "Curăţăm România", au informat marţi reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii instituţiei, în urma solicitărilor multiple venite din teritoriu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a decis prelungirea campaniei "Curăţăm România" până la data de 31 mai 2022.

"Întrucât există deşeuri abandonate ilegal în cantităţi considerabile, se dă astfel, posibilitatea tuturor autorităţilor publice, ONG-urilor şi voluntarilor să se alăture campaniei şi să organizeze acţiuni de ecologizare şi în luna mai. Primăriile care până la această dată nu s-au implicat în campanie, vor avea posibilitatea să organizeze activităţi de ecologizare, altfel vor fi primele vizate de Garda Naţională de Mediu în cadrul controalelor tematice privind salubrizarea terenurilor, care vor fi demarate după 1 iunie. Campania 'Curăţăm România' este un apel la implicare în primul rând către unităţile administrativ-teritoriale pentru că legislaţia spune foarte clar că gestionarea deşeurilor este atributul acestora. Toate acţiunile sunt organizate cu scopul de a încuraja cetăţenii pentru mai mare responsabilitate, implicare şi atenţie în ceea ce priveşte curăţenia şi protejarea mediului", menţionează comunicatul transmis de APM Vaslui, potrivit Agerpres.ro.

La acţiunile de ecologizare derulate până acum în judeţul Vaslui au participat aproximativ 8.000 voluntari, angajaţi ai primăriilor, locuitori ai comunelor, elevi şi cadre didactice sau angajaţi ai altor instituţii şi au fost adunate peste 49.000 de kilograme de deşeuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.