Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Spaţială Europeană prezintă un nou satelit care va ajuta la propagarea mai rapidă a avertizărilor de vreme extremă

globeecho.com
tornada

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a prezentat miercuri primul satelit dintr-o familie de sateliţi destinaţi să ofere avertismente rapide cu privire la fenomenele meteorologice extreme, proiect cu un buget de 4 miliarde de euro, transmite Reuters.

Rezultatul unei munci de 12 ani, satelitul MTG-I1 a fost construit de Agenţia Spaţială Europeană şi EUMETSAT, o organizaţie interguvernamentală din care fac parte 30 de state europene printre care şi România.

Satelitul MTG-I1, cu o greutate de 3,8 tone, va fi lansat până la sfârşitul acestui an cu o rachetă Ariane 5 şi va aduna informaţii meteorologice valabile pentru Europa şi Africa, potrivit Agerpres.

Alţi cinci sateliţi din această familie i se vor alătura pe o orbită geostaţionară până în anul 2030. Este vorba despre trei sateliţi MTG-I (care transmit imagini) şi doi sateliţi MTG-S (care analizează sunete din atmosferă).

Obiectivul acestor sateliţi este asigurarea unui sistem de avertizare rapidă în cazul unor fenomene de vreme extremă, aşa cum sunt furtunile sau inundaţiile ce pot produce pierderi de vieţi omeneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.