Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţii americani sunt atenţionaţi că pentru ei mersul la prostituate este interzis

secret service

Ministrul american al Justiţiei, Eric Holder, a amintit vineri salariaţilor săi că le este interzis să solicite serviciile prostituatelor, avertismentul survenind după dezvăluirile despre orgiile sexuale la care au participat în timpul misiunilor salariaţi ai Agenţiei de Control a Drogurilor (DEA), relatează AFP. 

Potrivit unui raport întocmit luna trecută de Departamentul american al Justiţiei, agenţi ai DEA - instituţie care îi este subordonată - au primit de-a lungul anilor prostituate, bani, arme şi cadouri scumpe tocmai de la cartelurile drogurilor pe care trebuiau să le investigheze. 

Solicitarea serviciilor prostituatelor 'ameninţă esenţa misiunii' departamentului, întrucât poate implica ulterior şantaje sau tentative de extorcare de fonduri, explică Holder agenţilor săi. Chiar dacă în unele ţări este legal, agenţilor le este 'interzis să solicite, să procure sau să accepte reporturi sexuale plătite', precizează el, avertizându-şi totodată subalternii că nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea sau chiar concedierea. 

Raportul la care Eric Holder face referire a fost solicitat după scandalul din anul 2012, când 24 de americani, soldaţi şi agenţi ai Secret Service, trimişi să asigure protecţia preşedintelui Barack Obama la summitul Americilor de la Cartagena (Columbia), au adus prostituate locale în camerele lor de la hotel. 

În urma incidentului, nouă agenţi ai Secret Service au fost nevoiţi să părăsească această structură de securitate. De asemenea, serviciile secrete americane au elaborat noi reguli de conduită pentru agenţii trimişi în misiune, interzicându-le acestora să consume băuturi alcoolice în exces sau să primească străini în camerele lor de la hotel. 

Ulterior, în luna august 2013, şeful comisiei care investiga acest scandal şi-a dat demisia discret după ce a fost acuzat la rândul său că a întreţinut relaţii sexuale cu o prostituată.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.