Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţii serviciilor de informaţii turce au capturat un lider important al miliţiilor kurde din nordul Siriei

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Agenţi ai serviciilor de informaţii turce au capturat un lider important al miliţiilor kurde siriene Unităţile de protecţie a poporului (YPG), care sunt susţinute de ţări occidentale, transmite luni AFP, potrivit AGERPRES.

Potrivit agenţiei de presă turce Anadolu, Ibrahim Babat, prezentat ca unul dintre şefii brigăzilor YPG, a fost arestat de către agenţi ai serviciilor turce de informaţii (MIT) în timp ce se afla la volanul maşinii sale într-un loc neprecizat în Siria.

El a fost apoi transportat în Turcia, unde a fost interogat, a indicat Anadolu, conform căreia deţinutul a furnizat informaţii despre proiecte de atacuri contra poziţiilor militare turce de la frontiera cu Siria.

Potrivit media turce, Babat este născut la Qamishli, în nord-estul Siriei. Cetăţenia sa nu a fost precizată de autorităţile turce.

Citește și: Carantinarea Timișoarei, dorită de Dominic Fritz, e COMPLET INUTILĂ: după o săptămână, rata e la fel de MARE

Miliţiile YPG sunt considerate de Ankara o extensie siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie clasificată drept 'teroristă' de Turcia şi aliaţii ei occidentali.

Membrii acestor miliţii s-au aflat însă în prima linie în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI) în Siria.

Pentru a stopa expansiunea teritorială a YPG în nordul Siriei, Ankara a desfăşurat în acea zonă, începând din 2016, trei ofensive militare de amploare care au vizat atât gruparea Stat Islamic, cât şi combatanţii kurzi.

Operaţiunile militare turce contra YPG au tensionat relaţiile Turciei cu aliaţii săi occidentali, în special cu SUA şi Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.