Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agențiile americane de reglementare intenționează să muncească mai mult pentru a urmări în justiție infracțiuni legate de criptomonede

Europa FM
Senat SUA

Un grup de avocați guvernamentali americani de nivel înalt și-a subliniat prioritățile pentru aplicarea și urmărirea penală a persoanelor și companiilor care au comis infracțiuni legate de criptomonede.

Oficialii din Departamentul de Justiție al SUA (DoJ), Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) și Commodity Futures Trading Commission (CFTC) au vorbit despre direcția pe care o vor lua agențiile lor în cadrul unui panel de discuții la institutul anual al Asociației Avocaților Americani pe tema alb-ului. crime de guler la Miami pe 27 octombrie.

Pe lângă actorii corporativi, parlamentarii se uită mai atent la indivizi, conform unui raport al evenimentului realizat de Law360 . Adjunctul principal al procurorului general adjunct al Diviziei Penale a DoJ, Nicholas McQuaid, a declarat că urmărirea în justiție a persoanelor în cazuri de infracțiuni legate de criptomonede este o prioritate de vârf, conform  cointelegraph.

El a adăugat că departamentul își extinde utilizarea sondelor bazate pe date în astfel de cazuri legate de criptomonede. DoJ formează un grup specializat în cadrul FBI pentru a lucra cu secția sa de fraudă pentru a ajuta la investigații și urmăriri penale.

Directorul SEC, Gurbir Grewal, a comentat cu privire la controlul sporit al agenției asupra ofertelor inițiale de monede (ICO) neînregistrate și frauduloase, schimburilor cripto neînregistrate și programelor de creditare și acordare cripto. El a declarat „ne vom asigura că acești jucători și actori respectă regulile”, înainte de a adăuga:

„De aceea vom arunca o privire atentă asupra paznicilor precum auditorii și firmele de audit, avocații și asiguratorii.”

La începutul lunii septembrie, SEC a amenințat cu acțiuni legale împotriva Coinbase din cauza programului său de randament al monedelor stabile, Lend. De atunci, Coinbase a abandonat planurile de a lansa serviciul.

SEC l-a vizat și pe CEO-ul Terraform Labs, Do Kwon, cu o citație în septembrie. Fiind rezident al Coreei de Sud, Kwon a contestat-o ​​pe motiv că autoritatea de reglementare nu avea jurisdicție.

În octombrie 2020, DoJ a depus acuzații penale împotriva a patru directori BitMEX pentru operarea ilegală a unei burse de instrumente derivate, procesul fiind stabilit pentru martie 2022 .

Directorul interimar de aplicare al CFTC, Vincent McGonagle, a spus că este, de asemenea, îngrijorat de activele digitale și de sectorul finanțelor descentralizate (DeFi). El a remarcat că spațiul criptoactiv poate să nu fie singura componentă a activității ilegale, deoarece pot fi implicați și alți factori, cum ar fi forex:

„În spațiul activelor digitale, am introdus mai multe acțiuni împotriva entităților în care acestea oferă active digitale, Bitcoin sau altele pe bază de marjă sau de finanțare.”

Agențiile guvernamentale intensifică în mod clar activitatea împotriva companiilor și persoanelor fizice cripto.

La mijlocul lunii august, parlamentarii au îndemnat SEC și CFTC să formeze un grup de lucru comun privind activele cripto, astfel încât să poată găsi cum să „utilizeze în mod eficient jurisdicția actuală în cooperare”. La sfârșitul lunii septembrie, CFTC a acuzat 12 firme de opțiuni cripto din New York pentru că nu s-au înregistrat.

Pe 18 octombrie, biroul procurorului general din New York a ordonat firmelor de creditare cripto să înceteze activitățile . Platforma de creditare cripto Celsius a declarat că nu a fost una dintre cele două, ci lucrează cu autoritățile de reglementare din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.